Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banii nu au ideologie: Pentru al cincilea an consecutiv, China este principalul partener comercial al Germaniei

RomâniaTV.net
Balantă comercială

China a fost în 2020 cel mai important partener comercial al Germaniei, pentru al cincilea an consecutiv, arată datele publicate de Oficiul federal de statistică (Destatis), transmite Xinhua.

Citește și: Valeriu Gheorghiță anunță când se va renunța la purtarea măștii în România

În pofida crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), schimburile comerciale ale Germaniei cu statul asiatic au urcat în 2020 cu 3%, la 212,1 miliarde de euro.

În afară de China, alţi parteneri comerciali importanţi ai Germaniei sunt Olanda şi SUA. Comparativ cu 2019, exporturile Germaniei spre Olanda au scăzut anul trecut cu 8,7%, la 172,8 miliarde de euro, iar cele spre SUA au înregistrat un declin de 9,7%, la 171,6 miliarde de euro.

Din 2015, China este cel mai important partener de import al Germaniei. Anul trecut, bunuri în valoare de 116,3 miliarde de euro au fost importate din China în Germania, o creştere de 5,6% faţă de 2019.

În schimb, importurile Germaniei din Olanda au scăzut anul trecut cu 9,6%, iar cele din SUA au înregistrat un declin de 5%.

Din 2015, Statele Unite sunt cea mai mare piaţă de export a Germaniei, deşi anul trecut exporturile au scăzut cu 12,5%, la 103,8 miliarde de euro, conform datelor Destatis.

China este a doua cea mai importantă piaţă de export a Germaniei. În 2020, exporturile Germaniei spre China au scăzut cu 0,1%, la 95,9 miliarde de euro.

Conform datelor publicate recent de Eurostat, în 2020, China a fost principalul partener comercial al UE, depăşind SUA. Acest rezultat vine în urma creşterii importurilor (plus 5,6%) şi a exporturilor (plus 2,2%), în timp ce pe relaţia cu SUA s-a înregistrat o scădere semnificativă, atât a importurilor (minus 13,2%), cât şi a exporturilor (minus 8,2%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.