Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bank of America anunţă o scădere de 45% la nivelul profitului trimestrial, pe fondul creşterii rezervelor minime obligatorii şi a veniturilor în scădere

BURSA
banca bank

Bank of America anunţă o scădere puternică de 45% la nivelul profitului trimestrial, la 1,79 miliarde, pe fondul creşterii rezervelor minime obligatorii şi a veniturilor în scădere, transmite CNBC, potrivit MEDIAFAX.

Banca a alocat un buget de 3,6 miliarde de dolari pentru a acoperi pierderea provenită din scăderea veniturilor cauztă de incapacitatea de plată la credite, pe fondul crizei generate de coronavirus.

Citește și: Informațiile oficiale îl contrazic pe Klaus Iohannis! Șeful statului a comunicat cu șapte morți mai mult decât GCS! Nicio persoană decedată azi

Banca a raportat un profit de 4,01 miliarde de dolari, cu 40 de cenţi per acţiune, comparativ cu prognozele analiştilor chestionaţi de Refinitiv, care anunţau un preţ de 46 cenţi per acţiune.

Divizia de management a averilor a înregistrat o scădere a profitului cu 17%, la 866 milioane dolari, iar profitul diviziei de retail bancar a fost aproape eliminat din cauza provizioanelor constituite.

Marţi, JPMorgan Chase şi Wells Fargo au înregistrat scăderi abrupte a profitului din primul trimestru, în condiţiile în aceste două bănci au pus deoparte, cumulat, 10 miliarde de dolari pentru a acoperi viitoarele incapacităţi de plată la credite.

Scăderi anunţă şi banca americană de investiţii Goldman Sachs Group Inc. Profitul acesteia a coborât, în primul trimestru, cu 46%. Pandemia de coronavirus a eliminat şi divizia de management a activelor la Goldman Sachs. Banca raportează un profit de 1,21 miliarde dolari în primul trimestru, sau 3,11 dolari per acţiune, faţă de estimările de 3,35 dolari per acţiune ale analiştilor chestionaţi de Refinitiv.

Citește și: Reținută pentru 24 de ore în trecut, a ajuns acum, în plină stare de urgență, să aibă contracte cu statul! Tânăra este membru PNL

Divizia de trading a băncii Goldman Sachs a depăşit totuşi aşteptările, cu un profit de 8,74 miliarde de dolari, peste estimările analiştilor care ajungeau la 7,92 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.