Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banksy sprijină un concert al trupei Idles pentru a strânge bani pentru oamenii străzii

life.ro
banksy

Artistul Banksy va sprijini un concert al trupei Idles din Bristol, Marea Britanie, în urma căruia banii strânși din produse promoționale vor fi folosiți pentru a cumpăra 400 de corturi speciale în care oamenii străzii se pot adăposti și odihni pe timp de iarnă, arată BBC, potrivit Mediafax.

Banksy a proiectat o serie de produse promoționale care vor fi vândute la un concert al trupei Idles, ce urmărește să strângă bani pentru 400 de corturi destinate oamenilor fără adăpost.

Misteriosul artist din Bristol a creat tricouri cu un design festiv, care vor fi puse în vânzare la concertul programat la Marble Factory, joi seară.

"Păstăile de dormit" sunt niște adăposturi termice folosite inițial la Calais, în Franța, pentru a proteja refugiații, asigurându-le un loc uscat și cald.

Citește și: Catherine Deneuve, victimă a unui accident vascular ischemic, a fost externată

Corturile speciale vor fi oferite de câteva asociații caritabile persoanelor fără adăpost din Bristol, Bath și Weston.

La începutul acestei săptămânii, Banksy a creat în Birmingham o lucrare de artă care are ca subiect problema oamenilor fără adăpost. Într-o înregistrare video publicată pe rețelele de socializare online, un bărbat fără adăpost identificat drept Ryan poate fi văzut bând ceva înainte de a-și aranja lucrurile și a-și pregăti o bancă de pe o stradă pentru a dormi. Camera de filmat se îndepărtează, spectatorul putând vedea apoi doi reni pictați pe zidul din spatele băncii. Animalele sunt reprezentate în zbor, ca și cum ar trage banca similar unei sănii. Bărbatul încearcă să doarmă, oameni trec pe lângă el. "Dumnezeu să binecuvânteze Birmingham", a scris Banksy în mesajul care însoțește clipul.

Banksy este celebru pentru desenele sale de tip graffiti realizate pe diverse clădiri importante, însoţite adeseori de comentarii cu tentă socială. Considerat un reprezentant al curentului street art, el este renumit pentru faptul că îşi tachinează publicul, dar şi autorităţile, iar lucrările sale sunt extrem de originale, făcându-i pe privitori să vadă lucrurile într-o cu totul altă lumină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.