Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bansko a fost desemnată cea mai bună staţiune de schi din Bulgaria în 2022, conform World Ski Awards

bansko

Bansko a fost desemnată cea mai bună staţiune de schi din Bulgaria în 2022 în cadrul celui de-al 10-lea program anual al World Ski Awards (WSA), cu sediul la Londra, o iniţiativă-soră a World Travel Awards. Situat la poalele muntelui Pirin, în sud-vestul ţării, Bansko este cel mai mare centru de schi din Balcani, potrivit informaţiilor postate pe site-ul WSA.

Celelalte nominalizări bulgăreşti pentru cea mai bună staţiune de schi în 2022 au fost Borovets, Pamporovo şi Vitosha, scrie agerpres.ro.

Site-ul precizează că Bansko dispune de 15 instalaţii prin cablu de tip ascensor şi de 75 km de pârtii amenajate, potrivite atât pentru începători, cât şi pentru avansaţi. Cel mai înalt punct al centrului de schi se află la 2.560 de metri deasupra nivelului mării, iar cel mai jos, la 1.000 de metri. Un drum de schi de 16 km, care beneficiază de maşini de zăpadă artificială şi de iluminat, leagă zona de schi de oraş. Curse din calendarul FIS pentru Cupa Mondială de Schi şi de Snowboard au loc regulat la Bansko.

Piscinele cu ape minerale din jurul staţiunii Bansko sunt deschise tot timpul anului. În timpul verii există oportunităţi pentru drumeţii, escaladă, echitaţie şi ciclism. Oraşul găzduieşte anual festivaluri de jazz, folclor, cinema, teatru, operă şi muzică pop. Vinul bulgăresc de înaltă calitate, bucătăria tradiţională, o viaţă de noapte bogată şi un centru vechi fermecător fac din vacanţa la Bansko o experienţă de neuitat chiar şi pentru cei care nu sunt pasionaţi de sport.

De asemenea, WSA a numit Kempinski Hotel Grand Arena Bansko drept cel mai bun hotel de schi din Bulgaria în 2022. Alpin Hotel din staţiunea Borovets a fost desemnat cel mai bun hotel de tip boutique de schi din ţară în 2022, iar Villa Gella din Munţii Rodopi, cea mai bună cabană de schi din Bulgaria în 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.