Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack Obama, critici dure la adresa lui Donald Trump privind gestionarea crizei COVID-19: 'Un dezastru absolut haotic'

www.gettyimages.com
trump obama

Fostul preşedinte american Barack Obama a declarat că modul în care succesorul său Donald Trump a gestionat noua pandemie de coronavirus este un ''dezastru haotic absolut'', au informat sâmbătă media americane, relatează AFP, agerpres.ro.

Această critică vehementă a fost făcută de fostul preşedinte democrat vineri seara în cadrul unei convorbiri telefonice de o jumătate de oră cu foşti colaboratori ai guvernului său şi din care Yahoo News a obţinut o înregistrare.

Barack Obama invocă în special răspunsul la criza sanitară pentru a justifica necesitatea de a alege lideri buni şi de a-i chema pe foştii consilieri să investească în campania lui Joe Biden, fostul său vicepreşedinte şi candidat democrat la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Ministrul Muncii, ieșire furtunoasă: 'Unii se comportă ca şi cum sunt Dumnezei în judeţele lor'


"Alegerile viitoare, la toate nivelurile, sunt importante deoarece nu vom înfrunta doar un individ sau un partid politic", a spus Obama, potrivit surselor citate. El consideră că adevăratul adversar sunt ''tendinţe pe termen lung'' precum ''a fi tribal, divizaţi, a-i vedea pe ceilalţi ca duşmani'', tendinţe care riscă să caracterizeze ''viaţa americană''.

Încă foarte popular în rândul democraţilor, Barack Obama a lăsat deja să se înţeleagă că miliardarul republican ''a respins avertismentele'' cu privire la riscurile unei pandemii.

Donald Trump este acuzat de criticii săi că mai întâi a minimalizat ameninţarea, apoi a dat instrucţiuni contradictorii şi confuze, între apelurile la prudenţă şi graba în ceea ce priveşte redresarea economiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.