Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack Obama, critici la adresa lui Donald Trump, după ce liderul SUA a 'dinamitat' Acordul de la Paris

Obama Trump

Fostul preşedinte american Barack Obama s-a întâlnit în weekend cu Emmanuel Macron, pe care l-a susţinut în cursa la Elysée, şi a reafirmat împreună cu fostul preşedinte francez François Hollande importanţa Acordului de la Paris privind lupta împotriva modificărilor climatice, relatează AFP, conform news.ro.

Emmanuel Macron, care s-a inspirat din stilul lui Barack Obama în timpul campaniei, l-a primit pe fostul locatar al Casei Albe sâmbătă la Elysée, la un ”dejun privat”. Nimic nu a ”scăpat” în presă de la această întâlnire.

Fostul preşedinte democrat şi-a exprimat în mod oficial susţinerea, într-o înregistrare video difuzată pe 4 mai, cu trei zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale între tânărul reprezentant al centrului şi candidata extremei drepte Marine Le Pen.

Modificări MAJORE pe podiumul miliardarilor. Cine sunt cei mai bogați români în 2017, potrivit Top 300 Capital

Barack Obama s-a întreţinut, un pic mai puţin de o oră, la hotel, cu fostul său omolog la Elysée François Hollande.

”Bucuros să ne reîntâlnim. Am discutat despre marile mize ale planetei şi mai ales despre subiectul modificărilor climatice. Avem încredere în implimentarea Acordului de la Paris”, a scris pe Twitter François Hollande.

Barack Obama a deplâns decizia de la începutul lui iunie a succesorului său Donald Trump de a ieşi din Acordul de la Paris, semnat în decembrie 2015 de 195 de ţări în vederea limitării creşterii încălzirii globale.

”Ar fi mai bine ca Statele Unite sub Donald Trump să nu se dezangajeze din Acordul de la Paris, însă acordul încheiat creează o astfel de mişcare încât este ireversibil”, a subliniat anturajul lui François Hollande.

La fel ca vineri, în India, Barack Obama a deplâns, în faţa unor actori economici francezi, ”absenţa temporară de leadership” a Statelor Unite în lupta împotriva încălzirii globale.

Shaorma, interzisă în UE? Reacția de ULTIMĂ ORĂ a Parlamentului European

”Însă suntem în acord cu obiectivul, mulţumită acţiunilor întreprinse la nivel local”, a subliniat el în faţa "Napoleons", o reţea de actori din industria comunicaţiilor, referindu-se la statele americane care vor continua să adopte măsuri în vederea reducerii emisiilor lor de gaze cu efect de seră.

Barack Obama şi François Hollande au discutat de asemena despre fundaţiile lor, ale căror priorităţi în favoarea ”angajamentului şi tineretului au multe lucruri în comun, chiar dacă ele nu au aceleaşi mijloace şi nici aceeaşi desfăşurare în plan internaţional”, potrivit anturajului fostului şef de stat francez.

Echipele lor vor ”analiza cum este prosibil să apropie” cele două fundaţii, printr-un eventual parteneriat, potrivit aceloraşi susre.

Fostul preşedinte american a evocat anterior lupta împotriva dereglementării climatice în cadrul unei întâlniri cu primarul socialist al Parisului Anne Hidalgo.

”Este o plăcere să ne întâlnim din nou, cu ocazia venirii sale (...). El a crezut întotdeauna în acţiunea primarilor, iar eu îi mulţumesc”, a scris ea pe Twitter după întâlnire, într-un mesaj ilustrat cu o fotografie.

Ei au convenit ca C40 - reţeaua internaţională a primarilor, prezidată de Anne Hidalgo - şi Obama Foundation ”să ţeasă legături în acest subiect esenţial”, a adăugat ea.

În urmă cu doi ani, Barack Obama, pe atunci în funcţie, s-a recules, noaptea, în faţa sălii de spectacole Bataclan, la 15 zile după atentatele din noiembrie 2015, alături de François Hollande şi Anne Hidalgo, înainte de COP21.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.