Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack Obama face anunțul așteptat de toată omenirea: Ce se va întâmpla cu alegerile din SUA

abcnews.com
barack obama

Casa Albă a lăsat să se înţeleagă luni că preşedintele american, Barack Obama, ar putea lua poziţie începând din această săptămână în legătură cu alegerile primare ale Partidului Democrat, exprimându-şi sprijinul faţă de Hillary Clinton, considerată favorită la învestitura democraţilor pentru alegerile prezidenţiale din acest an, relatează marţi AFP. Este un anunț așteptat de multă lume pentru că ar putea înclina definitiv balanța în alegerile prezidențiale și ar calma liderii lumii care se tem de o eventuală victorie a lui Donald Trump.

Se estimează că dna Clinton, care a fost secretar de stat al SUA, va câştiga marţi un număr suficient de voturi ale delegaţilor la alegerile primare ce vor avea loc în şase state americane (California, New Jersey, Montana, New Mexico şi Dakota de Nord şi de Sud), chiar dacă o victorie a rivalului său Bernie Sanders în California va reprezenta un regres simbolic. Sanders a afirmat că, pentru moment, nu are intenţia să abandoneze cursa înainte de convenţia din iulie.

Citește și: Rusia declanșează Al Treilea Război Mondial: Prima țară cucerită va fi România – Profețiile lui Nostradamus

''Când alegătorii din New Jersey vor avea ocazia să se exprime, ne vom face probabil o idee mai bună despre rezultatul posibil al alegerilor primare'', a explicat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al lui Obama, în conferinţa sa de presă cotidiană.

Întrebat de ce preşedintele nu se va pronunţa în acest context începând de miercuri, Earnest a răspuns ''Nu ştiu, probabil o va face'', refuzând să indice o dată precisă.

Citește și: iPhone 7s va avea, cel mai probabil, ecran curbat făcut de Samsung

Cu toate că s-a abţinut să ia poziţie în mod public faţă de alegerile primare - îndeosebi de lungi şi uneori tensionate - din tabăra sa, Obama şi-a ascuns cu greu preferinţa categorică pentru fostul secretar de stat, preşedintele lăudând periodic ''experienţa sa extraordinară''.

''Cred că (echipa de) campanie a lui Sanders ar recunoaşte că preşedintele a făcut tot ce se poate pentru a fi corect (faţă de candidaţi)'', a subliniat Earnest, adăugând imediat că ''preşedintele are legături personale de mult timp cu dna Clinton, care a fost secretar de stat timp de patru ani''.

Citește și: Previziunea cutremuratoare a Babei Vanga! Vezi ce se intampla in 2016 cu Romania!

Hillary Clinton intenţionează să revendice victoria marţi, probabil odată cu închiderea birourilor de vot în New Jersey, pe coasta de est, unde i-ar fi suficient un sfert din voturi. De altfel, potrivit unei numărători făcute de Associated Press, Hillary Clinton ar fi ajuns deja la numărul suficient de delegaţi pentru a obţine învestitura democrată prezidenţială, scrie agerpres.ro.

Citește și: Tragedie în sport: Un fost fotbalist, rănit grav într-un accident, logodnica lui a murit / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.