Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack Obama ia apărarea islamului: Ce spune șeful de la Casa Albă

abcnews.com
barack obama

Preşedintele Barack Obama, care a vizitat miercuri o moschee din Statele Unite, a declarat că atacurile asupra islamului sunt un atac asupra tuturor credinţelor, pentru a contracara retorica lui Donald Trump şi a altor candidaţi republicani la preşedinţie care i-au înstrăinat pe musulmani, notează Reuters.

"Trebuie să se înţeleagă că un atac asupra unei credinţe este un atac asupra tuturor credinţelor noastre", a afirmat Obama în vizită la o moschee în afara oraşului Baltimore. "Când un grup religios este vizat, cu toţii avem o responsabilitate de a vorbi". Candidatul republican la preşedinţie Donald Trump a cerut interzicerea temporară a intrării musulmanilor în Statele Unite, după ce un cuplu de musulmani din California care au ucis 14 persoane în decembrie anul trecut au fost descrişi de autorităţi ca musulmani radicalizaţi inspiraţi de militanţii Statului Islamic, aminteşte Reuters. Alţi candidaţi republicani la nominalizarea partidului pentru alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie au criticat de asemenea planul lui Obama de a accepta 10.000 de refugiaţi ce fug de războiul din Siria, afirmând că prezintă riscuri ridicate la adresa securităţii naţionale.

Obama a cerut oamenilor care nu au fost niciodată la o moschee să se gândească la ea ca fiind similară cu propriile lăcaşe de cult. "Gândiţi-vă la propria biserică sau sinagogă sau templu şi moscheile ca aceasta vor fi foarte familiare. Aici vin familiile să se roage şi să-şi exprime dragostea pentru Dumnezeu şi pentru fiecare dintre noi", a spus el. Preşedintele Obama, care este creştin, a mai declarat că este important să existe mai multe caractere musulmane portretizate la televizor care nu au avut legătură cu teme de securitate naţională, insistând că obligaţiile faţă de comunităţile musulmane americane nu trebuie să fie o acoperire pentru supraveghere, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.