Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack Obama îl ATENȚIONEAZĂ pe Donald Trump: În joc sunt SERVICIILE SECRETE

trump obama

Preşedintele în exerciţiu al SUA, Barack Obama, l-a atenţionat marţi pe succesorul său la Casa Albă, Donald Trump, că este important să primească în mod constant rapoarte din partea serviciilor secrete, în caz contrar riscă să 'zboare în orb', transmite agenţia EFE.

Reacţia lui Obama survine după ce Trump a spus că în opinia sa aceste rapoarte pe care serviciile de 'intelligence' le trimit zilnic la Casa Albă nu sunt necesare, pentru că este el suficient de 'inteligent'. 'Nu am nevoie să mi se spună acelaşi lucru cu aceleaşi cuvinte în fiecare zi în următorii opt ani', a completat preşedintele ales, relatează agerpres.ro.

Citește și: ȘOC la McDonald’s! S-au scumpit toate produsele: Iată noile prețuri

Dar lumea actuală este 'foarte complicată' şi 'indiferent cât de bine pregătit ai fi, trebuie să ai acces la cea mai bună informaţie posibilă pentru a lua cele mai bine decizii', i-a transmis luni seară Obama într-un interviu acordat postului Fox la emisiunea satirică 'The Daily Show'.

Dacă nu vezi 'perspectiva detaliată' oferită de experţii în informaţii este la fel ca şi când ai 'zbura în orb', a insistat preşedintele în exerciţiu, care a admis că aceşti profesionişti din serviciile secrete nu sunt chiar oameni perfecţi, dar sunt în schimb 'patrioţi' care 'muncesc din greu'.

Citește și: Madonna ȘOCHEAZĂ din nou: Ce a putut să facă pe scenă / VIDEO HOT

Întrebat despre recentul raport în care CIA susţine că Rusia se află la originea unor atacuri cibernetice care au avizat procesul electoral din SUA, nu doar pentru a destabiliza acest proces, ci şi pentru a-l ajuta pe Trump să câştige, Obama a răspuns că o astfel de concluzie nu ar fi 'o mare surpriză', întrucât serviciile secrete americane au informat despre existenţa acestor atacuri cu mult timp înaintea scrutinului din 8 noiembrie.

El a apreciat că chiar dacă în spatele piratării conturilor de mesagerie electronică ale Partidului Democrat şi ale echipei de campanie a contracandidatei lui Trump, Hillary Clinton, s-ar afla Rusia, pe seama acesteia din urmă nu pot fi puse şi dezbaterile 'obsesive' care au urmat, iar acest lucru ar trebui să îndemne la o reflecţie asupra 'stării' democraţiei americane.

Citește și: GAFĂ de zile mari a unei prezentatoare: A rămas în sânii goi, în fața telespectatorilor / VIDEO NECENZURAT

Moscova a negat toate aceste acuzaţii, calificate tot luni de purtătorul de cuvânt al Kremlinului drept 'gratuite'.

Preşedintele Obama a cerut serviciilor secrete să-i prezinte un raport complet pe acest subiect înainte de 20 ianuarie, data când îi va preda oficial puterea lui Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.