Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack Obama mută în fața lui Vladimir Putin: Decizia care provoacă îngrijorare la Moscova

putin

SUA vor accelera vânzările de arme către ţările arabe din Golf, a dat asigurări luni secretarul de stat John Kerry la Doha, cu prilejul unei reuniuni a ţărilor din regiune îngrijorate de acordul cu Iranul din domeniul nuclear, relatează AFP.

'Am căzut de acord că accelerăm unele vânzări de arme care sunt necesare şi care în trecut au durat prea mult', a declarat Kerry în cadrul unei conferinţe de presă.

Rusia a criticat planul Statelor Unite de a oferi susţinere aeriană unor grupuri insurgente din Siria, avertizând că această situaţie poate conduce la destabilizarea regiunii Orientul Mijlociu, informează Reuters.

"Rusia a subliniat în mai multe rânduri că ajutarea opoziţiei siriene, ca să nu mai vorbim de oferirea de asistenţă financiară şi militară, va destabiliza şi mai mult situaţia din Siria", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.

Kerry  a spus că s-a convenit formarea unor grupuri speciale pentru schimbul de informaţii.

El a vorbit şi despre o continuare a discuţiilor între SUA şi aliaţii lor din Golf privind 'modalitatea de a integra sistemele sistemele de rachete balistice ale ţărilor din regiune' precum şi 'creşterea numărului de exerciţii militare pe care le facem împreună'.

'Sunt exemple privind modul în care credem că securitatea regiunii poate fi întărită şi cooperarea ameliorată', a pledat John Kerry, alături de ministrul qatariot de externe, Khaled al-Attiya.

John Kerry se află la Doha pentru a-i linişti pe omologii săi din monarhiile arabe din Golf privind avantajele pentru securitatea regiunii ale acordului semnat la jumătatea lunii iulie între Iran şi marile puteri.

El participă la o reuniune excepţională a miniştrilor de afaceri externe ai ţărilor membre ale Consiliului de cooperare al Golfului, din care fac parte Arabia Saudită, Bahrein, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Oman, Qatar.

Şeful diplomaţiei din Qatar, care a vorbit în numele ţării sale, a afirmat că acordul din dosarul nuclear iranian este 'cea mai bună dintre mai multe opţiuni'.

Potrivit AFP, acordul permite Teheranului să dezvolte cercetarea civilă în domeniul nuclear, împiedicându-l în acelaşi timp să se doteze cu arma atomică, în schimbul ridicării progresive şi condiţionate a sancţiunilor internaţionale care sufocă Iranul, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.