Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat din Agnita, diagnosticat cu infecţie cu virusul West Nile - El nu călătorise în străinătate sau în zone cunoscute cu activitate a ţânţarilor

Tion
West Nile

Un bărbat de 67 de ani din Agnita, judeţul Sibiu, a fost diagnosticat cu infecţie cu virusul West Nile, deşi nu a călătorit în străinătate sau în zone cu activitate cunoscută a ţânţarilor. El a fost internat la Spitalul Judeţean, fiind externat vindecat, potrivit news.ro.

Potrivit datelor comunicate, vineri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, este vorba despre un bărbat de 67 de ani, pensionar, din Agnita. El a început să prezinte simptome în 2 septembrie, acestea incluzând febră, cefalee, vărsături, fotofobie (sensibilitate la lumină), stare confuzională, dezorientare, semne clinice de iritaţie meningeală (redoare de ceafă, semnele Kernig şi Brudzinski).

Pacientul a fost internat, în 6 septembrie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, cu diagnosticul meningoencefalită acută cu virus West Nile (WN), el fiind externat în 16 septembrie, vindecat.

Sursa citată a precizat că bărbatul nu a călătorit în alte ţări sau în zone cu activitate cunoscută a populaţiei de ţânţari.

”A fost clasificat ca şi caz probabil de către INSP în 22.09, pentru cazul confirmat fiind necesară izolarea virusului WN în sânge sau lichidul cefalorahidian, precum şi alte criterii de laborator specifice. Cazul este probabil, deoarece întruneşte criteriile clinice, epidemiologice şi criteriul de laborator pentru caz probabil – răspuns imun specific antivirus WN în ser (apariţia de anticorpi specifici IGM)”, a explicat sursa citată.

Ultimele cazuri de infecţie cu virusul West Nile în judeţul Sibiu au fost în anul 2020 (3 cazuri)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.