Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat din Australia, atacat de un rechin în timp ce înota în Swan River: este primul incident de acest fel din ultimii 52 de ani

theguardian.com
rechin

Deşi oraşul australian Perth este renumit pentru prezenţa rechinilor în largul plajelor sale, joi, un bărbat a fost atacat de rechin în timp ce înota în Swan River, care traversează oraşul, primul incident de acest fel produs în apele râului din 1969, informează Reuters.

Bărbatul a fost atacat cel mai probabil de un rechin-taur, cu o lungime de 2-3 metri, în timpul dimineţii, pe când se afla în apropiere de rezervaţia Blackwall Reach din Perth, potrivit autorităţilor.

''A curs destul de mult sânge în apă, iar muşcătura... a fost exact în partea de sus a coapsei'', a declarat pentru Nine News Kieron Hayter, un caiacist din localitate, care l-a ajutat pe bărbat să ajungă la mal. ''A fost o muşcătură destul de mare''.

Persoana rănită a fost transportată la Spitalul Regal din Perth (RPH) în stare gravă, a declarat pentru Reuters o purtătoare de cuvânt a serviciului local de ambulanţă. Potrivit relatărilor din presa locală, bărbatul, care are în jur de 50 de ani, e într-o stare stabilă.

Citește și: O altă platformă de social media blochează accesul lui Donald Trump din motive de 'siguranță publică'

RPH nu a dat imediat curs unei solicitări pentru informaţii suplimentare.

Oraşul Perth, din vestul Australiei, şi regiunile sale de coastă sunt renumite pentru prezenţa rechinilor albi şi s-a confruntat cu mai multe atacuri de-a lungul timpului. În ultimele săptămâni, câteva plaje au fost închise din cauza apariţiei mai dese a rechinilor.

Atacurile produse în apele Swan River, care se varsă în Oceanul Indian prin portul Fremantle, la sud de Perth, sunt rare. Cel mai recent a avut loc în 1969, iar un deces asociat atacului rechinilor nu a mai fost raportat din 1923, când un alt înotător a fost muşcat de picioare.

Zona din Swan River unde s-a produs atacul a fost închisă pentru public până vineri, a precizat Departamentul de Industrii Primare şi Dezvoltare Regională (DPIRD) într-o declaraţie transmisă prin intermediul e-mailului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.