Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat din Mureș trimis în judecată pentru agresarea unui poliţist local care îi verifica actele

judecator justitie

Parchetul de pe lângă Judecătoria Luduş a anunţat, luni, că l-a trimis în judecată pentru ultraj pe agresorul unui poliţist local din comuna Valea Largă, potrivit Agerpres.

Poliţistul local a fost agresat în timp ce verifica documentele prevăzute de Ordonanţa Militară nr. 3/2020, emisă de Ministerul Afacerilor Interne.

"S-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului L.I.A., în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj (...). În fapt, s-a reţinut că în data de 25.03.2020, în jurul orelor 16,4,0 persoana vătămată A.A.R., fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu în calitate de poliţist local în centrul comunei Valea-Largă, i-a solicitat inculpatului L.I.A să prezinte declaraţia pe propria răspundere prevăzută de Ordonanţa Militară nr. 3/2020 emisă de MAI şi să-i comunice motivul deplasării pe stradă, împrejurare în care inculpatul a agresat-o fizic, aplicându-i două lovituri cu pumnul în zona capului, persoana vătămată căzând la pământ", se precizează într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduş.

Citește și: Un cunoscut protestatar îl atacă dur pe Marcel Vela: Nu merge să pui securiști vechi în haine(grade) noi

Conform sursei citate, poliţistul local a suferit leziuni traumatice care necesită pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale.

În luna martie, Judecătoria Luduş a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele agresorului, întrucât acesta s-a sustras urmăririi penale şi a încercat să îngreuneze ancheta.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Luduş precizează că măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în nici un fel principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.