Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat din Rusia, condamnat la închisoare după ce fiica sa de 13 ani a făcut la școală un desen anti-război

SOTA
Alexei Moskaliov

Un bărbat rus a cărui fiică a desenat la școală un tablou împotriva războiului a fost condamnat la doi ani într-o colonie penală sub acuzația de discreditare a forțelor armate, potrivit agenției The Associated Press.

Cu toate acestea, oficiali ai tribunalului au declarat că Alexei Moskaliov nu a fost prezent la pronunțarea sentinței marți, deoarece a fugit din arest la domiciliu în timpul nopții. Bărbatul în vârstă de 54 de ani purta o brățară care îi urmărea mișcările, dar se pare că și-o scosese, iar locul unde se afla a rămas neclar.

Tatăl celibatar a fost separat de fiica sa de 13 ani, Masha, de când a fost plasat în arest la domiciliu la începutul acestei luni, iar aceasta a fost mutată într-o casă de copii din orașul lor natal, Yefremov, la sud de Moscova.

Avocatul său, Vladimir Biliyenko, a declarat că nu și-a mai văzut clientul de luni și nu știe dacă acesta a fugit.

"În acest moment, ca să fiu sincer, sunt în stare de șoc", a declarat Biliyenko pentru agenția de știri Reuters. El a adăugat că apărarea va face apel împotriva verdictului, iar Masha va rămâne deocamdată în casa de copii.

Ancheta, începută de la desenul fiicei de 13 ani

Moskaliov a fost acuzat că a discreditat în mod repetat armata rusă, un act care a fost scos în afara legii la scurt timp după ce președintele rus Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina și care este pasibil de o pedeapsă cu închisoarea de mai mulți ani.

Ancheta a început după ce, în aprilie anul trecut, Masha a desenat o imagine în care se vedeau rachete rusești care plouau asupra unei mame și a unui copil ucraineni.

Desenul, care prezenta un steag ucrainean cu cuvintele "Glorie Ucrainei" și un tricolor rusesc cu sloganul "Nu războiului", l-a determinat pe directorul școlii sale să cheme poliția.

Autoritățile ruse au început să examineze activitatea pe rețelele de socializare a lui Moskaliov, iar acesta a fost inițial amendat cu 35.000 de ruble (460 de dolari) pentru comentarii critice la adresa armatei ruse.

Apartamentul său a fost percheziționat în decembrie, iar luna aceasta a fost deschis un dosar penal împotriva sa. El a fost plasat în arest la domiciliu, iar fiica sa a fost luată de lângă el și plasată într-un orfelinat.

„Tată, tu ești eroul meu”

La procesul de luni, Moskaliov a respins acuzațiile și a insistat că nu a avut nicio legătură cu postările de pe rețelele de socializare în cauză.

Moskalyov urma să apară din nou în instanță săptămâna viitoare, la o audiere privind o cerere de decădere din drepturile sale părintești.

Avocatul Biliyenko a declarat că a vizitat-o marți pe Masha în casa de copii, numită oficial "Centrul de reabilitare socială pentru minori numărul 5".

El a plecat cu desenele pe care ea le-a făcut pentru tatăl ei și i s-a permis să fotografieze o scrisoare pe care ea i-o scrisese și în care scria: "Tată, tu ești eroul meu".

Cazul a stârnit un val de indignare în rândul activiștilor ruși pentru drepturile omului și a declanșat o campanie online pentru reunirea tatălui și a fiicei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.