Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat muşcat de viperă în Munţii Piatra Craiului

news.ro
viperă, șarpe

Un bărbat, care a fost muşcat de o viperă în Munţii Piatra Craiului, a ajuns în timp util la o unitate medicală, după intervenţia salvatorilor montani de la Zărneşti, care au colaborat cu personalul din cadrul dispeceratului 112 şi din cadrul ISU Braşov, potrivit Agerpres.

"Probabil că, pentru mulţi dintre noi, este greu de crezut, dar acest caz atipic din creasta Pietrei Craiului ne arată că nimic nu este imposibil. O persoană de sex masculin a fost atacată de o viperă... chiar dacă ne aflăm în luna decembrie şi stratul existent de zăpadă a făcut ca toată creasta să fie albă", a precizat Salvamont Zărneşti, pe pagina de Facebook.

Citește și: Ex-demnitarul Costoiu RUPE TĂCEREA la ICCJ - A indicat-o pe Ecaterina Andronescu drept...

 



Conform sursei citate, bărbatul a sunat la 112, în sprijinul acestuia intervenind un salvamontist aflat la antrenament în zonă, cea a Vârfului Ascuţit.

"Pentru acţiunea de salvare au fost esenţiale colaborarea salvatorilor montani din Zărneşti cu operatorii 112, indicaţiile personalului specializat din cadrul dispeceratului medical de urgentă, faptul că a existat un om potrivit la locul potrivit, prin Vlad Dobre, aflat întâmplător la antrenament înspre Vf. Ascuţit şi sprijinul din partea Serviciul Public Judeţean Salvamont Braşov. Vlad a coborât în timp record victima din Vf. Ascuţit până la preluarea acesteia de către Serviciul Salvamont Zărneşti, fiind asistat prin telefon de către medicul de urgenţă specializat din cadrul dispeceratului", a precizat sursa citată.

Astfel, în mai puţin de două ore de la apel, persoana a fost preluată de SMURD, dusă la Spitalul Orăşenesc Zărneşti şi, ulterior, la Spitalul Judeţean Braşov, starea de sănătate fiind stabilă, a mai precizat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.