Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat rătăcit noaptea pe un câmp, găsit cu ajutorul echipamentelor de termoviziune

ISU Galati
camera cu termoviziune

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, rătăcit pe un câmp agricol, a fost găsit de poliţişti după o operaţiune de căutare în timpul căreia au fost folosite mai multe echipamente specifice, inclusiv echipamente cu termoviziune, potrivit Agerpres.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău, bărbatul a apelat la 112 şi a solicitat sprijin după ce s-a rătăcit în timpul nopţii pe un câmp.

"Sâmbătă seară, 6 ianuarie a.c., în jurul orei 22.00, un bărbat de 43 de ani, din Brăeşti, a apelat 112 şi a sesizat că s-a rătăcit pe un teren agricol, indicând ca posibilă locaţie comuna Padina, din Buzău. Persoana a precizat că se deplasa dinspre Brăila către Padina. Au fost mobilizaţi atât poliţişti, cât şi echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, ce au demarat activităţile de căutare a persoanei, folosind inclusiv echipamente cu termoviziune. Poliţiştii au rămas în contact telefonic permanent cu persoana, pentru a le furniza date care să-i conducă în cel mai scurt timp la aceasta. În acelaşi timp, au utilizat rampa cu semnale acustice şi luminoase a autospecialei, pentru a putea fi mai uşor de reperat, având în vedere că se înnoptase şi persoana era dezorientată", a transmis IPJ Buzău.

După mai multe ore de căutare, bărbatul a fost găsit la graniţa dintre judeţele Buzău şi Brăila.

"După căutări fără oprire pe o distanţă de aproximativ 20 de kilometri, bărbatul a fost depistat, între comuna Ciocile, judeţul Brăila şi comuna Padina, Buzău, pe un teren agricol extravilan. Acesta a precizat că nu a suferit vătămări corporale şi nici nu a fost victima vreunei infracţiuni. Bărbatul a transmis poliţiştilor că intenţiona să ajungă la o cunoştinţă din Padina, dar s-a rătăcit, deoarece nu cunoaşte bine teritoriul localităţii. Buzoianul a fost condus la destinaţie, în siguranţă", informează IPJ Buzău.

Poliţiştii recomandă personelor să evite deplasările pe timp de noapte, mai ales atunci când nu cunosc traseul. Mai mult, temperaturile scăzute le pot pune sănătatea în pericol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.