Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat reţinut 24 de ore pentru achiziţionarea de bunuri prin instrumente de plată fără acoperire

cryptobriefing.com
catuse criptomonede

Un bărbat a fost reţinut, pentru 24 de ore, într-un dosar de înşelăciune, după ce ar fi comandat şi achiziţionat mai multe instalaţii - pompe de căldură şi aparate de aer condiţionat, iar pentru plata acestora ar fi emis instrumente de plată (cecuri, bilete la ordin) în valoare de aproximativ 360.000 de lei, fără a avea suma disponibilă în cont.

"La data de 6 martie 2024, poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat o activitate de prindere în flagrant asupra unei persoane faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis, joi, AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 29 februarie - 6 martie, bănuitul, sub o identitate falsă şi prin intermediul unor societăţi comerciale preluate recent în administrare, ar fi comandat şi achiziţionat mai multe instalaţii - pompe de căldură şi aparate de aer condiţionat, iar pentru plata acestora ar fi emis instrumente de plată (cecuri, bilete la ordin) în valoare de aproximativ 360.000 de lei, fără a avea suma disponibilă în cont.

În urma unor activităţi specifice, la data de 6 martie, poliţişti din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acţiune de prindere în flagrant, în urma căreia au fost identificate patru persoane, fiind totodată recuperate bunurile în cauză dintr-un depozit închiriat de bănuit.

"De asemenea, au fost identificate şi alte bunuri (unităţi laptop) în valoare de aproximativ 60.000 de lei, care ar fi fost obţinute în acelaşi mod", arată sursa citată.

Cele patru persoane au fost conduse la audieri, în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt şi în vederea continuării cercetărilor.

Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, faţă de un bărbat în vârstă de 26 de ani a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în faţa magistraţilor cu propuneri legale.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii înşelăciune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.