Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat rus, condamnat la 13 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea SUA

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Rusia a condamnat un bărbat la 13 ani de închisoare pentru că a încercat să ofere Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA (CIA) secrete militare despre Flota de Nord de Rusiei, a transmis vineri Serviciul Federal de Securitate (FSB) de la Moscova, potrivit Reuters şi AFP, potrivit AGERPRES.

FSB a precizat într-un comunicat că o instanţă din Briansk, la sud-vest de Moscova, l-a declarat vinovat pe cetăţeanul rus Iuri Escenko de trădare de stat la 17 noiembrie şi l-a condamnat la 13 ani de detenţie într-o închisoare de maximă securitate.

Escenko a pledat vinovat şi a spus că regretă ce a făcut, conform FSB. Reuters precizează că nu a putut contacta deocamdată un avocat al său.

Citește și: Armata azeră a intrat într-un district retrocedat de armeni, vecin cu Nagorno-Karabah

Cu locul de muncă în Severomorsk, unde îşi are baza Flora rusă de la Marea Nordului, Escenko se ocupa de mentenanţa serviciilor radio-electronice folosite de navele Flotei de Nord.

Conform FSB, el a copiat documente secrete legate de sistemele de arme folosite de Flota de Nord, între 2015 şi 2017, cu intenţia de a vinde informaţiile unei terţe părţi, a adăugat FSB.

Serviciul Federal de Securitate a transmis că, la începutul lui 2019, bărbatul a intrat în contact cu CIA. El a fost arestat în iulie anul trecut de FSB în regiunea Briansk în timp ce încerca să predea aceste secrete de stat, se mai arată în comunicatul FSB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.