Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat salvat de la moarte de un pompier: a făcut stop cardiac pe stradă

Mediafax
pompieri

Un pompier din municipiul Adjud, aflat în timpul liber, a salvat viaţa unui bărbat care a făcut stop cardiac în piaţa centrală a oraşului, acordându-i primul ajutor până la sosirea echipajului SMURD, a informat joi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, relatează Agerpres.

"Întâmplarea a avut loc în jurul orei 09,30, în apropiere de Piaţa Centrală din municipiul Adjud. Plutonierul adjutant Tăbăcaru Florin, abia ce îşi terminase de făcut cumpărăturile, când, la ieşirea din incinta Pieţei, a văzut o mulţime de oameni care strigau după ajutor. Când s-a apropiat, a văzut pe un scaun un bărbat în stare de inconştienţă. A trecut imediat la verificarea funcţiilor vitale, care arătau că bărbatul, în vârstă de 59 de ani, nu mai prezenta respiraţie. L-a aşezat în poziţie orizontală şi a început imediat să-i aplice manevrele de prim-ajutor şi masajul cardiac. După câteva minute, bărbatul a dat semne că îşi revine şi a început să tuşească. Plutonierul adjutant Tăbăcaru Florin l-a pus în poziţia de siguranţă, iar în scurt timp l-a predat echipajului SMURD sosit la faţa locului, care l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Focşani", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pârvu.

Potrivit ISU Vrancea, promptitudinea cu care a acţionat plutonierul adjutant Tăbăcaru Florin, cu o experienţă de peste 15 ani ca pompier profesionist, a făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte.

Citește și: Bătălia pentru funcţii, neschimbată de peste 100 de ani - 'Cronica' negocierilor PNL-USR-PLUS-UDMR, făcută de I.L. Caragiale

Subofiţerul îşi desfăşoară în prezent activitatea la Secţia de Pompier Adjud, în funcţia de comandant de echipaj şi conducător autospeciale.

Acesta este cunoscut ca un donator de sânge constant, iar de nouă ani donează trombocite unui pacient ce suferă de o boală rară de sânge.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.