Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat suspectat de finanţarea forţelor ostile în SUA, arestat preventiv în Hong Kong

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Autorităţile din China au arestat în oraşul Guangzhou din sudul ţării un cetăţean din Belize, bănuit de implicare în afacerile interne ale ţării în Hong Kong, relatează sâmbătă agenţia Reuters, preluând media oficiale locale care citează departamentul pentru securitate din provincia Guangdong, potrivit AGERPRES.

Lee Henley Hu Xiang, un om de afaceri din Belize care trăieşte în China, a finanţat "forţe ostile" din SUA şi a susţinut activităţi care au generat haos în Hong Kong, a scris ziarul oficial local "Cotidianul Sudic".

Lee, care este suspectat de încălcarea legislaţiei privind securitatea naţională, a fost arestat la 26 noiembrie de biroul Securităţii de stat din Guangzhou, au menţionat sursele.

Vineri, poliţia a ridicat starea de asediu în campusul Universităţii din Hong Kong, devenită epicentrul mişcării de protest la jumătatea lunii noiembrie, dar militanţi pro-democraţie au lansat apeluri la noi acţiuni în zilele următoare, în condiţiile în care Beijingul şi executivul local refuză încă orice concesie protestatarilor, în pofida victoriei copleşitoare a opoziţiei pro-democraţie la alegerile locale.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.