Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbatul care a aruncat cu o soluţie chimică spre un poliţist şi un jandarm, condamnat la un an şi 10 luni închisoare

dosare

Bărbatul care a fost arestat preventiv pentru ultraj, în februarie anul acesta, după ce a aruncat cu o soluţie chimică spre un poliţist şi un jandarm, provocându-le arsuri oftalmologice, a fost condamnat de Judecătoria Brăila la un an şi 10 luni închisoare, potrivit Agerpres.

"Condamnă pe inculpatul O. D. la o pedeapsă de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj (faptă din data de 29.01.2022, persoană vătămată O. G. V.). Condamnă pe inculpatul O. D. la o pedeapsă de 1 (un) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj (faptă din data de 29.01.2022, persoană vătămată C. M.). Contopeşte pedepsele stabilite, aplică pedeapsa cea mai grea de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare la care se adaugă sporul obligatoriu de 4 (patru) luni închisoare, urmând ca inculpatul O. D. să fie condamnat la o pedeapsă rezultantă de 1 (un) an şi 10 (zece) luni închisoare, ce se va executa în regim de detenţie. Menţine măsura arestului preventiv faţă de inculpatul O. D. Deduce din durata pedepsei stabilite prin prezenta hotărâre, perioada în care inculpatul a fost reţinut şi arestat preventiv de la data de 09.02.2022 la zi. Constată că persoanele vătămate nu s-au constituit părţi civile în cauză. Obligă inculpatul la plata sumei de 900 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare", se arată în soluţia dată de Judecătoria Brăila.

Sentinţa Judecătoriei Brăila nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în februarie 2022, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, după ce a aruncat cu o soluţie chimică spre un poliţist şi un jandarm, provocându-le arsuri oftalmologice, se arată într-un comunicat de presă remis la acea dată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila.

"În fapt, s-a reţinut că la data de 29.01.2022, în jurul orei 20,30, ca urmare a unei intervenţii a organelor de ordine publică inculpatul a aruncat cu o soluţie chimică în zona în care se afla persoana vătămată agent de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Brăila şi persoana vătămată jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, fiindu-le provocate suferinţe fizice ca urmare a unor arsuri oftalmice", se arată în comunicat.

La data de 10.02.2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat Judecătoriei Brăila luarea măsurii arestării preventive faţă de un bărbat pentru ultraj

Solicitarea Parchetului a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, dispunând arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.02.2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.