Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbatul care a incendiat intenţionat o casă şi a încercat să pună foc la un alt imobil, arestat preventiv

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii
Potrivit sursei citate, piromanul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, iar ulterior Judecătoriei Galaţi, instanţa dispunând arestarea preventivă a bărbatului, cu vârsta de 47 de ani, pentru 30 de zile.

La data de 3 ianuarie, Poliţia Galaţi a fost sesizată telefonic prin 112 cu privire la faptul că la ieşirea din localitatea Tuluceşti a izbucnit un incendiu la o locuinţă.

Din verificările preliminare s-a stabilit că imobilul unde a izbucnit acest incendiu aparţine unui bărbat, de 42 de ani, din localitate, însă nu este locuit. Incendiul a afectat în totalitate acoperişul acestui imobil pe o suprafaţă de circa 100 mp.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru distrugere din culpă.

Ulterior, la data de 11 ianuarie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Tuluceşti au fost sesizaţi de o femeie, cu vârsta de 34 de ani, din municipiul Galaţi, cu privire la faptul că, în perioada 29.12.2022 - 11.01.2023, persoane necunoscute ar fi pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor şi apoi, prin efracţie, ar fi pătruns într-un imobil care îi aparţine, care nu este locuit şi care se află pe raza localităţii Tuluceşti, cu intenţia de a-l incendia.

Poliţiştii au constatat că imobilul se învecinează cu proprietatea bărbatului de 42 de ani, unde a izbucnit incendiul din 3 ianuarie. În podul acestui imobil a fost găsit un dispozitiv artizanal anume conceput pentru declanşarea unui incendiu, astfel că a fost efectuată cercetarea la faţa locului.

A fost întocmit un dosar penal pentru tentativă la infracţiunea de distrugere prin incendiere.

În context, ambele cauze au fost preluate în vederea continuării cercetărilor de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi - Biroul Investigaţii Criminale, iar după efectuarea de activităţi de investigare, verificare şi cercetare, s-a concluzionat că cele două imobile învecinate au fost vizate de acte de incendiere intenţionată, cu produse inflamabile, fiind stabilit şi un cerc de suspecţi.

Ulterior, au fost puse în executare două mandate de percheziţie domiciliară şi două mandate de aducere ce au vizat persoanele bănuite de comiterea acestor fapte, fiind vorba de doi bărbaţi din comuna Tuluceşti, cu vârsta de 47 de ani, respectiv 48 de ani.

După audieri şi după administrarea materialului probator, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a bărbatului de 47 de ani, iar faţă de celălalt bărbat cercetările vor fi continuate în stare de libertate.

Persoana reţinută a fost prezentată la Judecătoria Galaţi care a dispus arestarea preventivă a bărbatului, de 47 de ani, pentru 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.