Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbatul din Iași care a venit din Veneția și a fost confirmat, cu noul coronavirus, a spus că a stat în izolat acasă

sciencealert.com
coronavirus

Bărbatul de 42 de ani care a venit din Veneția în 2 martie și a fost confirmat, miercuri, cu noul coronavirus, a spus că a stat în izolat acasă înainte de internare. Medicii nu știu cât de riguros a respectat această izolare, astfel că specialiștii DSP vor face ancheta epidemiologică, potrivit Mediafax.

Bărbatul a fost preluat de acasă marți cu izoleta și dus la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, fiind atunci suspect.

„Este vorba despre un bărbat în vârstă de 42 de ani cu o stare generală bună, fără comorbidități, care s-a întors din regiunea Veneto în urmă cu o săptămână. Acuză febră, tuse, este internat de ieri ( n. r. marți) în zona de suspecți a spitalului iar astăzi analizele de laborator au confirmat existența infecției cu coronavirus. Nu pune probleme deosebite în acest moment. Este afebril, se alimentează în momentul de față, nu are vărsături”, a declarat presei managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași, Carmen Dorobăţ.

VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 17: 'Nu e nicio dramă pe la graniţă, nu mai manipulaţi' (VIDEO)

Bărbatul a declarat că ar fi stat în izolare la domiciliu, dar medicii nu știu cât de riguros a respectat această izolare. Astfel specialiștii DSP vor face ancheta epidemiologică.

„În urma efectuării testării s-a confirmat și prezența virusului. În momentul de față, DSP a declanșat ancheta epidemiologică, pentru a identifica persoanele cu care bărbatul a intrat în contat în această perioadă”, a transmis purtătorul de cuvânt al DSP Iași, Marius Voicescu.

Potrivit DSP Iași, la nivelul județului sunt două persoane care au venit din Italia prin Republica Moldova și se află în zona de carantină.

Bărbatul a venit din Veneția în 2 martie și a fost confirmat, miercuri, cu noul coronavirus. Debutul bolii ar fi fost în 4 martie.

În prezent, în România sunt confirmate 31 de cazuri de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.