Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbatul din Ploiești care a devenit voluntar în centrul în care a fost ținut în izolare timp de 14 zile: E nevoie de voluntariat. Nu ne înghesuim

voluntariat

Bărbatul din Ploiești care a devenit voluntar în centrul în care a fost ținut în izolare timp de 14 zile, după ce a observat că femeile din centru cară zilnic sute de litri de apă, spune că este nevoie de voluntariat și că nu se înghesuie nimeni, anunță MEDIAFAX.

Ciprian s-a întors din Anglia și a mers la un centru de carantină de teamă să nu le facă rău rudelor sale. Așa a ajuns la centrul din Bușteni unde, după 14 zile de izolare, a decis ca, în loc să plece acasă, să rămână voluntar.

Citește și: Producătorii de medicamente: Rugăm populația să renunțe la obiceiul de a stoca medicamente, oricare ar fi acestea .

Întrebat de ce, acesta a răspuns: „Așa m-am născut eu. Cei din cămin, colegii sau foști colegi, au zis că ei nu ar face așa ceva niciodată”.

Voluntarul a povestit și cum se face util: „Ajut colegii de dimineață să duc micul dejun, la fiecare cameră la 7:45, iau de la fiecare cameră caserolele goale, le bag în sac, le duc jos. Nu mă lasă să ies, aici este o problemă, nu mă lasă să ies nici măcar în curte”.

Ciprian le transmite tuturor să aibă grijă și să stea acasă.

Citește și: PSD, atac către Orban: Dacă în luna ianuarie ați fi făcut achiziții de teste și echipamente, ați fi găsit

El va mai sta la centrul din Bușteni să ajute cât este nevoie, fiind dispus și să facă voluntariat și mai multe luni: „Este nevoie, dar nu se înghesuie nimeni.

Ciprian atrage însă atenția că ar fi nevoie de mai multe combinezoane. Ar trebui, spune el, să aibă câte 3,4 pe zi, dar are unul singur care se poate rupe ușor.

Potrivit Prefecturii Prahova, administratorul centrului a pus la dispoziția voluntarului una dintre camerele care nu erau destinate cazării persoanelor care revin din zonele „roșii“, echipamentele de protecție necesare și i-a făcut și instructajul.

Citește și: Ministrul Finanțelor: ‘Să știți că avem timp de reforme. Bineînțeles, că aparatul public este ineficient’

Ciprian, un bărbat de 45 de ani din Ploiești, a devenit voluntar chiar în centrul în care a stat în izolare timp de două săptămâni. Acesta a luat decizia după ce a remarcat faptul că hrana îi era adusă doar de femei și a constatat că ele și administratorul unității de cazare erau singurii care descărcau, zilnic, sute de litri de apă, pe care, ulterior, le urcau în camerele persoanelor aflate în izolare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.