Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barbora Krejcikova, a doua finalistă la Dubai

Barbora Krejcikova

Jucătoarea cehă Barbora Krejcikova a trecut vineri de americanca Jessica Pegula, 6-1, 5-7, 6-0, şi s-a calificat în finala turneului WTA 1.000 de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), unde va primi replica polonezei Iga Swiatek, numărul unu mondial al tenisului feminin.

Krejcikova, locul 30 WTA, şi-a luat revanşa în faţa lui Pegula, locul 3 WTA şi favorită numărul 3 la Dubai, care o învinsese în singura lor întâlnire de până acum, la începutul acestui an la Australian Open, notează EFE. Până în semifinale, jucătoarea născută la Brno le-a eliminat pe rusoaica Daria Kasatkina, compatrioata sa Petra Kvitova şi belarusa Arina Sabalenka, a doua favorită a acestui turneu dotat cu premii totale de 2.788.468 de dolari, informează Agerpres.

Krejcikova a avut nevoie de două ore şi un minut în meciul cu americanca şi va disputa a noua finală din cariera sa, prima din acest an, în căutarea celui de-al şaselea titlu. Cehoaica a fost campioană la Roland Garros în 2021, an în care a jucat finala şi la Dubai, fiind învinsă de spaniola Garbińe Muguruza.

De această dată, Krejcikova o va avea adversară în finală pe poloneza Iga Swiatek, principala favorită, care a trecut în prima semifinală de jucătoarea americană Cori Gauff, locul 6 mondial şi cap de serie numărul 5, cu 6-4, 6-2. Swiatek a câştigat la sfârşitul săptămânii trecute la Doha, capitala Qatarului, primul său trofeu în acest an şi al douăsprezecelea în cariera sa.

Va fi al patrulea duel între Krejcikova şi Swiatek. Primele două au fost câştigate de poloneză, în 2021 la Miami şi Roma, dar cel mai recent s-a încheiat cu victoria jucătoarei din Cehia, anul trecut în finala de la Ostrava.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.