Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barcelona introduce INTERDICȚII, după creșterea infectărilor: Patru milioane de oameni trebuie să stea acasă

cdnuploads.aa.com.tr
spania covid coronavirus

Autorităţile din Catalonia au cerut vineri unor patru milioane de oameni din provincie, inclusiv din capitala acesteia, Barcelona, să stea acasă şi să dea dovadă de responsabilitate, în condiţiile în care regiunea se luptă cu un număr în creştere de focare ale noului coronavirus, relatează Reuters.

Apelul de a sta acasă nu este obligatoriu, dar este cea mai puternică măsură adoptată în regiune de când Spania a retras restricţiile naţionale, luna trecută, scrie news.ro.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Orban! Demersul făcut azi: Plângere pentru a obliga Executivul să dubleze alocațiile copiilor!

Adunările care depăşesc 10 persoane au fost interzise. Locuitorii din Barcelona, suburbiile acesteia şi regiunile Segria şi Noguera, sunt rugaţi să cumpere online şi să plece de acasă doar la serviciu, la medic sau pentru alte activităţi esenţiale.

”Recomandăm ca oamenii să nu circule dacă nu este absolut necesar”, a afirmat ministrul Sănătăţii din Catalonia, Alba Verges, într-o conferinţă de presă, afirmând că majoritatea infecţiilor au provenit din reuniunile de familie sau între prieteni.

Citește și: Ludovic Orban explică de ce a fost nevoie de Legea carantinării: Există evoluții fulminante în cazuri fără simptome

”Este foarte important să respectăm acum aceste măsuri, este cea mai bună cale să evităm o carantină. Nimeni nu vrea o consemnare totală la domiciliu”, a arătat Verges.

Evenimentele culturale şi sportive vor fi şi ele limitate, dar muzeele vor rămâne deschise în Barcelona, unul dintre cele mai vizitate orae din Europa.

Citește și: Alertă la TAROM! Un angajat, confirmat cu coronavirus! S-a infectat pe litoralul românesc

Barurile şi restaurantele vor rămâne deschise, dar la jumătate din capacitatea normală în cazul spaţiilor interioare şi cu 2 metri între mese în cazul teraselor.

Catalonia şi provincia vecină Aragon înregistrează cele mai mari creşteri de cazuri de infectări din Spania.

Citește și: Medicul Monica Pop a explodat în privința Legii carantinării: ‘Internarea obligatorie e o jignire pentru români. Nimeni nu are curajul să explice de ce doar noi de pe tot Pământul!’

Joi, Spania a raportat cea mai mare creştere zilnică a numărului de cazuri din ultimele două luni, de 580 de noi infectări.

Spain, una dintre cele mai afectate ţări de epidemia de coronavirus, cu peste 28.000 de decese provocare de Covid-19, a ieşit din restricţiile naţionale pe 21 iulie. De atunci însă, au apărut 170 de focare de infectări, ceea ce a determinat autorităţile regionale să impună restricţii locale.

Citește și: Profeție devastatoare a unui doctor: Dacă nu se termină cu teoriile conspiraționiste, vom avea același scenariu ca în Italia

Purtarea măştilor este obligatorie în toate spaţiile publice în cea mai mare parte din ţară, inclusiv în Catalonia. La Madrid, măştile sunt răspândite, dar nu obligatorii, dacă oamenii păstrează o distanţă suficientă, iar în oraş nu au fost introduse restricţii noi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.