Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barcelona - Napoli, duel tare în returul optimilor de finală din Liga Campionilor

liga campionilor

Barcelona și Napoli se întâlnesc marți în manșa secundă a optimilor de finală ale UEFA Champions League. Meciul se joacă pe Estadi Olímpic Lluís Companys, din Barcelona și începe de la scorul de 1-1, înregistrat în tur. Site-ul oficial UEFA prezintă echipele probabile.

Returul începe practic de la zero, după ce doi dintre cei mai temuți atacanți din fotbalul european au marcat câte un gol în prima manșă de la Napoli. Robert Lewandowski a adus-o pe Barcelona în avantaj, dar, cu 15 minute înainte de final, Victor Osimhen a restabilit echilibrul dublei confruntări.

Cei doi sunt apți de joc și e posibil să-și pună amprenta pe joc. Napoli nu a reușit să înscrie decât într-unul din ultimele 14 meciuri din competițiile de club UEFA împotriva echipelor spaniole, în timp ce Lewandowski are 18 goluri în 21 de apariții în optimi.

Formații probabile (conform uefa.com):

Barcelona: Ter Stegen; Koundé, Araujo, Cubarsí, Martínez; João Cancelo, Christensen, Gündoğan; Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha

Ratează următorul meci dacă primesc cartonaș galben: Araújo, De Jong, Ferran Torres, João Félix, Sergi Roberto.

Napoli: Meret; Di Lorenzo, Østigård, Juan Jesus, Mazzocchi; Zambo Anguissa, Lobotka, Traoré; Politano, Osimhen, Kvaratskhelia

Pronosticurile experților

Graham Hunter, reporter Barcelona, pentru uefa.com:

Tocmai când Barça părea să demonstreze o formă convingătoare și o atitudine competitivă încăpățânată, problemele cu accidentările au lovit din nou puternic. A treia problemă la coapsă a lui Pedri din acest sezon este o lovitură imensă, iar problema la gleznă a lui Frenkie de Jong s-ar putea să nu se vindece la timp pentru acest retur. Xavi Hernández a câștigat această competiție de patru ori în calitate de jucător și, având în vedere plecarea sa iminentă, va fi disperat să nu spună "adios" Ligii Campionilor atât de devreme.

Vieri Capretta, reporter la Napoli:

Încă mai este totul de jucat, iar Napoli pare să atingă o formă bună înainte de această confruntare vitală. Au existat suișuri și coborâșuri în acest sezon pentru campionii Italiei, dar sub conducerea noului antrenor Francesco Calzona, Partenopei au găsit o anumită constanță. Cu jucători cheie precum Victor Osimhen și Khvicha Kvaratskhelia care dau randament, Napoli are tot ce-i trebuie pentru a pune probleme Barcelonei.

Ce spun antrenorii

Xavi Hernández, antrenorul Barcelonei: „Este cel mai important meci al sezonului de până acum. Suntem motivați și suntem entuziasmați, deoarece au trecut patru ani de când am ajuns în sferturile de finală. Trebuie să ne confruntăm cu un mare rival, care a fost campion în Serie A italiană anul trecut. Sper că va fi o noapte magică pentru fanii Barcelonei".

Francesco Calzona, antrenorul lui Napoli: „Suntem pregătiți. Am petrecut câteva zile punând la punct detaliile, iar băieții sunt nerăbdători să facă tot ce pot împotriva Barcelonei. Este adevărat că încă primim goluri, însă încet, dar sigur strângem rândurile. Barcelona are o identitate clară, iar Xavi spune că nu are de gând să-și schimbe abordarea. Vorbim despre o echipă cu multe opțiuni și jucători. Trebuie să îi stăpânim".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.