Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barna a IZBUCNIT după demiterea Guvernului Sandu: Așa se pune frână modernizării și europenizării Moldovei

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dan Barna

Liderul USR Dan Barna a afirmat, marți, că prin demiterea Guvernului condus de Maia Sandu în urma unei moțiuni de cenzură s-a pus „frână” modernizării și europenizării Republicii Moldova de dragul unor corupți care vor să pună țara în mâinile „mafioților și interpușilor Moscovei”, conform Mediafax.

Citește și: Klaus Iohannis, NIMICIT de Deutsche Welle, din cauză că REFUZĂ dezbateri

„Republica Moldova are nevoie mai mult ca niciodată de România! Guvernul Maia Sandu, cel mai pro-european și competent din istoria Republicii Moldova, a fost demis astăzi de o coaliție compusă din socialiștii pro-ruși ai lui Dodon și urmașii lui Plahotniuc de la PDM.

Așa se pune frână modernizării și europenizării Republicii Moldova de dragul unor corupți care vor să o pună definitiv în mâinile oligarhilor, mafioților și interpușilor Moscovei! ”, a scris Dan Barna, pe Facebook.

Liderul USR a afirmat că o susține pe Maia Sandu și solicită președintelui Klaus Iohannis, dar și Guvernului și Parlamentului României să ia o poziție clară în acest sens.

„Rămân ferm alături de Maia Sandu, alături de blocul ACUM și alături de lupta lor pentru o Republică Moldova europeană, pentru modernizarea statului și a societății din Republica Moldova și pentru o reformă profundă a justiției de la Chișinău! Unul din obiectivele de top ale Alianței USR PLUS este ca România și Republica Moldova să fie împreună în UE până în 2030! Și întreaga clasă politică din România trebuie să se ralieze acestui obiectiv! Cer cât se poate de ferm președintelui României, Guvernului și Parlamentului să ia urgent o poziție clară de susținere inechivocă a doamnei Sandu, a blocului ACUM și a parcursului european al Republicii Moldova!”, a adăugat Barna.

Reacția vine în contextul în care Guvernul de la Chișinău, condus de Maia Sandu, a picat în urma unei moțiuni de cenzură, care a fost inițiată de Partidul Socialist (PSRM), ce făcea parte din coaliția de guvernare, informează site-ul Unimedia.

Deputații PSRM și Partidul Democrat (PD) au votat pentru susținerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu. Astfel, actualul Executiv a fost demis cu votul a 63 de deputați. Partidul Șor s-a abținut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.