Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barna: Avocatul poporului, Victor Ciorbea, ar trebui demis din funcţie

dan barna

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat vineri, la Sibiu, că partidul pe care îl reprezintă analizează posibilităţile ca Victor Ciorbea să fie demis din funcţia de avocat al poporului, adăugând că acest lucru va fi greu de obţinut. 

"Încercăm împreună cu celelalte partide din Opoziţie să vedem dacă putem identifica un mijloc prin care avocatul poporului (...), care a plecat cu instituţia în vacanţă, să poată fi demis. Analizăm această posibilitate şi vom întreprinde toate măsurile pe care legislaţia ni le pune la dispoziţie. Instrumentele sunt foarte puţine. Avocatul poporului pare, de fapt, mai dificil de demis decât preşedintele României", a spus Barna, într-o conferinţă de presă, conform agerpres.ro.

USR cere demiterea lui Victor Ciorbea, acuzându-l pe acesta că nu respectă legea şi că a plecat în concediu fără a-şi delega atribuţia de atac la Curtea Constituţională. 

"Alaltăieri am fost cu colegii mei parlamentari de la USR, la Avocatul Poporului, pentru a depune o solicitare de a ataca la Curtea Constituţională ordonanţa şi ni s-a spus că domnul Ciorbea a plecat de astăzi în concediu şi ne-a delegat celelalte atribuţii, mai puţin atribuţia de atac la Curtea Constituţională. (...) Considerăm că ar trebui să fie demis. Instrumentul legal prin care vom ajunge aici este dificil de obţinut în momentul de faţă. Analizăm toată căile", a explicat Barna. 

USR a sesizat miercuri Avocatul Poporului, pentru a ataca la Curtea Constituţională Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind legile Justiţiei, potrivit preşedintelui partidului, Dan Barna. În replică, Avocatul Poporului a precizat, în aceeaşi zi, că solicitările de sesizare pe OUG privind legile Justiţiei sunt analizate de Biroul Contencios Constituţional, adăugând totodată că perioada concediului de odihnă pe care îl efectuează Victor Ciorbea în Statele Unite ale Americii (17 - 30 octombrie 2018) a fost programată în urmă cu şase luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.