Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barba și Dacian Cioloș, ATAC DUR la Liviu Dragnea: O bazaconie/ I-au rămas sertarele goale?

Inquam Photos / Octav Ganea
Dan Barna Dacian Ciolos

Dan Barna a declarat, vineri, la Iași, că proiectul privind repatrierea a peste 90% din aurul depozitat de România în străinătate este „o bazaconie” și nicio altă țară nu repatriază un procent așa mare. Dacian Cioloș s-a întrebat dacă „i-au rămas sertarele goale” lui Liviu Dragnea.

"Această inițiativă este o nouă bazaconie marca Liviu Dragnea prin care se încearcă mutarea atenției pe de-o parte și încearcă disperat găsirea de niște resurse pe care să le poată specula. În realitate, exemplul pe care l-au dat sau argumentul pe care l-a dat că și celelalte țări europene repatriază aurul, acolo vorbim de procente de 15-20-30%, 20% în cazul Germaniei, care fac parte din componenta aceasta de management a resurselor, 95% nu face niciun stat. Deci este o nouă prostie, o nouă iresponsabilitate la adresa stabilității economice a României", a declarat președintele USR Dan Barna, într-o conferință de presă susținută, vineri, la Iași, conform Mediafax.

Citește și: Victor Ponta anunță BREAKING NEWS: 'Ponta îl laudă pe Dragnea: Da, chiar îl laud!'

La rândul său, președintele PLUS, Dacian Cioloș, s-a întrebat cât de sigur este aurul României în custodia Guvernului, precizând că proiectul arată că Liviu Dragnea și PSD nu are niciun fel de scrupule și se leagă, în mod populist, de orice subiect.

"Legat de aurul României nu înțeleg ce problemă are domnul Dragnea, i-au rămas sertarele goale și acum vrea să se lege de aurul României, eu mă întreb cât de sigur este aurul României în custodia Guvernului României, care face orice numai să nu poată să lucreze justiția. Deci eu am niște întrebări la care domnul Dragnea nu a răspuns până acum atunci când în mod populist afirmă că aurul trebuie să vină de acolo de unde în România. Acela este al României, avem aur în România, pe care, la fel PSD l-a rezolvat rapid la Roșia Montană, se uita în stânga și în dreapta, deci comportamentul acesta al domnului Dragnea și al PSD arată și faptul că sunt capabili, fără scrupule să se lege de orice subiect ca să provoace populismul și să-i provoace pe români împotriva străinilor ca și cum străinii ar avea ceva cu noi în timp ce atacă din toate direcțiile justiția, împiedicând justiția să poată să-și facă treaba", a spus Dacian Cioloș.

Președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea și senatorul Șerban Nicolae au depus, miercuri la Senat, în procedură de urgență, un proiect prin care Banca Națională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate, respectiv peste 56 de tone de aur, reiese din datele actuale.

Ulterior, social-democrații au făcut precizări, pe Facebook, cu privire la proiectul de lege al liderului PSD Liviu Dragnea, spunând că țări precum Germania, Austria, Belgia, Olanda, Elveția, toate își repatriază rezerva de aur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.