Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bârna din ochii USR - OPINIE

captură TV
Dan Barna

UPDATE Conform unor surse, DNA i-a făcut pe plac lui Dan Barna și i-a deschis dosar penal în care sunt anchetate fapte de fraudare a fondurilor europene.

Dan Barna are mari probleme, nu doar în USR, unde este puternic contestat, ci și între alegătorii pe care se baza pentru a ajunge salvatorul României din postura de președinte al țării.

Când a intrat în cursa pentru Palatul Cotroceni, Barna se prezenta ca fiind omul cu un trecut curat, din noua generație, care vrea să facă lucrurile altfel. Numai că trecutul său nu pare deloc curat. Lăsăm la o parte că a absolvit o facultate, cea de Drept, și a eșuat profesând, neauzind nimeni despre avocatul Dan Barna, aflăm lucruri ce au ajuns să fie anchetate de instituțiile statului și care vin din imaculatul trecut al șefului USR.

Având o clasare de la DNA despre afacerile pe care le-a desfășurat, acum DLAF, sora mai mică din România a OLAF, s-a autosesizat și îl ia la puricat pe Barna. Afacerist de succes, cu o avere construită chiar pe eșecul proiectelor sale cu fonduri europene, așa cum s-a demonstrat deja, Barna a făcut o serie de declarații ce pot fi considerate uluitoare.

A spus că vrea să fie anchetat de DNA, pentru că DLAF ar fi sub ”pantoful” premierului Viorica Dăncilă. Cu alte cuvinte, Barna vrea să fie anchetat de o instituție pe care o alege el, pentru că, nu-i așa, e salvatorul țării. Și noi, ca cetățeni, am putea, de mâine, dacă suntem prinși în autobuz fără bilet, să cerem să fim amendați de Tribunalul de la Haga, nu de STB, care este dependent de Primăria Capitalei.

Când DLAF, instituţia de contact cu OLAF din cadrul Comisiei Europene, i-a anchetat pe alți politicieni, aceștia nu au avut tupeul lui Barna să ceară să fie lăsați în pace, că își aleg ei instituția. Mai mult, Barna nu a ridicat vocea atunci, ca acum, și să spună că DLAF este, de fapt, ”unealta” Guvernului.

Pentru că vede paiele din ochii adversarului, dar nu și bârna din ochii săi, șeful ”salvatorilor”, mai comite o greșeală. Criticând instituțiile statului din postura nu doar de lider al unui partid politic sau deputat, ci din cea a ”viitorului președinte” al țării, Barna lovește la temelia instituțiilor statului.

Seninătatea cu care ne-a explicat că e normal ca în atragerea de fonduri europene, bani pe care el i-a luat și și-a făcut averea, să fie și eșecuri, adică proiectele pe care le-a derulat nu au mai produs ceea ce promiteau, ne demonstrează că Dan Barna are o dublă măsură: una pentru el și una pentru ceilalți. Barna a criticat că România are multe proiecte europene, unele eșuate, altele care nu au adus nimic bun, îmbogățind doar pe cei care le derulau, fără o finalizare concretă. Îi ataca pe alții, deși el a făcut exact același lucru.

Șeful USR este vehement și când refuză să intre la guvernare, deși a recunoscut că PNL i-ar da orice, probabil și jumătate de guvern doar ca să îi asigure învestirea.

Din nefericire, mulți dintre politicienii din USR, precum și fanii Uniunii, văd lucrurile tot în dublă măsură: DLAF a fost bună când i-a anchetat pe alții, dar nu e bună să își arunce ochii pe activitățile șefului lor, și România trebuie salvată când vor ei, nu când e nevoie. Poate Barna așteaptă să câștige alegerile parlamentare ca să salveze România... Dacă nu cumva o salvează alții!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.