Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barna îi răspunde lui Orban după negocierile eșuate din Capitală: 'Târguiala trebuie să înceteze'

Guvernul Romaniei / facebook
orban barna

Târguiala dintre partide în perspectiva alegerilor din Capitală trebuie să înceteze, atâta timp cât nu sunt luate în calcul unele principii minimale, declară președintele USR, Dan Barna.

Principiul de bază de la care trebuie să pornească orice negociere pentru alegerile locale din Capitală este acela al integrității și competenței oamenilor propuși, a spus la RFI președintele USR, Dan Barna.

„Ceea ce spunem noi și eu și mai mulți lideri ai USR și ai PLUS este că nu mai putem continua cu acest tip de târguială, care ignoră orice principiu minimal. Deci ideea e că reluăm persoane și personaje care au fost în zona PSD sau care au votat ani de zile cu PSD, dacă vorbim de consilieri și de liste comune și spunem OK, batem palma și mergem toți împreună, într-o mare veselie nu este una pe care USR să poată să o susțină", a spus Dan Barna, potrivit Mediafax.ro.

Liderul USR vrea candidați integri din partea forțelor anti-PSD, în București: „Ceea ce spunem noi este că fie avem candidați integri, fie avem persoane de bună calitate, competente și oneste și accentuez cuvântul integritate, fie ideea că lasă că ne înțelegem și aduce fiecare ce are prin casă și schimbă din nou vesta sau geaca și mergem mai departe împreună nu are cum să stea în picioare. Aici suntem și pe aceste principii o să rămânem consecvenți, pentru că altfel nu facem decât să repetăm ceea ce România repetă de 30 de ani, crearea unor alianțe de conjunctură, care nu se bazează pe elementele pe care electoratul le așteaptă, adică oameni de bună calitate, după care evident, lucrurile nu funcționează. Or ca să ieșim din logica asta, trebuie să avem niște principii și principiul principal de la care pornim orice negociere la care suntem deschiși este acela al integrității și competenței oamenilor care sunt propuși și despre care vorbim".

Citește și: SURSE Ludovic Orban le-a spus liberalilor, în ședință, că USR nu vrea planuri comune în București: Alianțe în țară cu PMP și Uniunea

Va reamintim că liberalii au discutat, marţi seara, în şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) reunit în sistem de videoconferinţă despre candidaturile la alegerile locale.

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, le-a transmis liberalilor că susţinerea candidaturii lui Nicuşor Dan la Primăria Bucureştiului este singura agreată pentru Capitală şi că discuţiile cu USR vor continua. Potrivit unor surse liberale, Orban a transmis în şedinţa BPN că modul în care se raportează USR la candidaturile din Capitală la alegerile locale nu este unul încurajator.

În acest context, liberalii ar fi dispuşi să facă alianţă cu PMP pentru candidaturile din Capitală şi alianţe în ţară cu PMP şi USR.

Conform surselor citate, Orban le-a cerut liberalilor să nu răspundă la niciun atac din partea USR-PLUS, motivând că o polemică pe acest subiect nu va fi percepută favorabil de alegători.

În acest context, liberalii ar fi dispuşi să facă alianţă cu PMP pentru candidaturile din Capitală şi alianţe în ţară cu PMP şi USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.