Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Dan Barna spune că unele părți din PNRR nu au fost acceptate de Comisia Europeană: La jumătatea lunii mai vom avea forma consolidată

Inquam Photos / Octav Ganea
Cristian Ghinea Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna a declarat miercuri la TVR 1 că forma Planului Național de Redresare și Reziliență cu care ministrul Cristian Ghinea a mers la Bruxelles a primit observații din partea Comisiei Europene.

„In discutiile si negocierile din coalitie am cazut de acord asupra unei forme de propunere cu care Cristian Ghinea a fost la Bruxelles. Unele teme au fost acceptate, despre alte teme Comisia Europeană a spus ca 'Sunt necesare dar nu vad dam bani pentru ele'. De exemplu, irigatii. (...) Avem observatii ale Comisiei Europene pe mai multe paliere. La jumatatea lunii mai vom avea o formă consolidată (a PNRR) care să fie prezentată”, a declarat Barna.

Vicepremierului a mentionat ca nu este nimic in neregula cu acest proces, ca toate tarile au incercat sa obtina cat mai multe fonduri si a comparat PNRR cu prima forma a unui proiect de lege care este supus discutiilor.

„Nu au respins PNRR, dar e o discuţie în curs legată de calibrare”, a adăugat el. „Noi oricum am mers cu (cereri de) 40 de miliarde, ştiind că vor fi bucăţi pe care Comisia va solicita să fie modificate sau reduse şi atunci am mers cu o propunere de supracontractare tocmai ca să avem din ce tăia. Toate statele fac asta, toată lumea vrea să pună ca în pomul de Crăciun”, a adăugat Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.