Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barna vrea SĂ BAGE tot USR-ul în Guvern - Nominal el l-a cerut pe Dacian Cioloş ca prim ministru

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dan Barna

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, joi, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că a cerut ca USR să facă parte efectiv din propunerile de guvern, în cazul în care nu vor avea loc alegeri anticipate, potrivit news.ro.

"Am făcut şi propunere de premier, nu este nicio surpriză, propunerea de premier a alianţei USR-PLUS este Dacian Cioloş", a adăugat el.

"Vom susţine scenariul alegerilor anticipate. Vom vota împotriva învestirii, ne vom asigura că următorul guvern nu va avea susţinere în Parlament astfel încât să facem următorul pas, cel de-al doilea pentru anticipate.

I-am făcut şi două cereri foarte clare pentru scenariul de care a vorbit preşedintele şi aseară în declaraţie şi astăzi în cursul întâlnirii, scenariul în care majoritatea toxică din Parlament blochează proiectul anticipatelor.

Dacă acest proiect nu se va realiza, i-am solicitat preşedintelui ca, indiferent de premierul pe care îl va desemna, să se asigure că acesta va avea în programul de guvernare asumat ca punctul unu alegerea primarilor în două tururi, ordonanţă de urgenţă prin care să revenim la alegerea primarilor în două tururi", a spus Dan Barna, după consultările de la Cotroceni.

https://www.stiripesurse.ro/diicot-loveste-la-caracal-trei-persoane-au-fost-retinute-in-dosarul-minorelor-traficate-la-discoteca-locala_1428771.html

El a afirmat că a doua solicitare a fost aceea ca "USR să facă efectiv parte din propunerile de guvern care s-ar realiza în cazul în care nu avem anticipate, tocmai pentru a ne asigura că acest obiectiv al primarilor în două tururi devine o realitate".

"Am făcut şi propunere de premier, nu este nicio surpriză, propunerea de premier a alianţei USR-PLUS este Dacian Cioloş", a subliniat el.

Potrivit lui Barna, preşedintele intenţionează să respingă orice guvern propus de PSD.

Întrebat dacă PNL e partid blatist sau partid partener, Barna a replicat: "Vreau să fac o distincţie importantă. Negocierile, înţelegerile politice între partide sunt legitime oriunde în societate, oriunde pe glob, însă când aceste negocieri sunt împotriva intereselor cetăţenilor, sunt interese pur politicianiste sau înţelegeri pur politicianiste, atunci vorbim de blat".

"În momentul de faţă întrebarea pe care şi-o pun toţi românii este e sau nu blat între PSD şi PNL. În momentul de faţă, PNL va trebui să dea dovadă în perioada următoare că această dezvoltare de scenarii pe care o experimentam cu toţii nu e parte a unui blat, ce este parte a contextului politic actual şi a forţei pe care PSD o are nemeritat în Parlament.

Din această perspectivă ne aşteptăm ca în situaţia în care rămânem cu primari într-un singur tur, să vedem că acolo unde sunt necesare colaborări locale pentru a scăpa de PSD, PNL este deschis la aceste colaborări. Ar fi cel mai clar mesaj că nu suntem în secvenţa unui blat, ci suntem pur şi simplu într-o secvenţă în care încercăm să scăpăm România de PSD", a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.