Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barnevernet, tot mai contestat în presa norvegiană

Screenshot_2016-02-13-17-13-37-1

Un român care de mai bine de 20 de ani conduce două grădinițe din Norvegia dezvăluie criticile presei norvegiene la adresa Barnevernet.

George Alexander critică pe pagina sa de facebook sloganurile românilor care susțin că serviciul norvegian de protecție a copilului trebuie lăsat să îşi facă treaba, subliniind faptul că aşa se încurajează ca un sistem care aduce uriaşe deservicii unor copii şi familii de români din Norvegia şi care ar trebui să se reformeze urgent.

Mai mult, în susținerea opiniei sale, George Alexander exemplifică cu mai multe citate preluate, în 2015, din presa norvegiană.

"Iată ce spun norvegienii înşişi în ziarele norvegiene... (Şi asta nu cu mult timp în urmă, ci în 2015. Citatele sunt luate chiar din Aftenposten care astăzi cam tace...).

- "Am creat un Barnevern care îi oboseşte/termină şi pe copii şi pe părinți, înainte de a le da speranță şi motivație. Ceva trebuie făcut!"

- "Mulți percep Barnevernet ca puțin modest/rezonabil, astfel că o familie trebuie să ducă o luptă foarte mult timp până când agenția îşi dă seama că a făcut ceva greşit, dacă este cazul."

-"...este timpul pentru înființarea unei comisii de evaluare independentă, care poate evalua şi controla toată activitatea pe care Barnevernet o face.""

George Alexander mai scrie că înşişi norvegienii sunt conştienți de faptul că nu totul funcționează aşa cum trebuie în cadrul acestui sistem.

"Provocările însă nu se vor rezolva prin excese şi demonstrații de forță. Ci prin luciditate şi bun-simț", conchide el.

George Alexander trăieşte de mai bine de două decenii în Norvegia, unde conduce două grădinițe, dar, cu toate acestea, a ales să îşi crească cei doi copii, din care unul născut pe tărâm norvegian, în România.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.