Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barnier avertizează că NIMIC nu ar justifica absenţa unui acord cu privire la Brexit

rfi.fr
Brexit

Negociatorul-şef al Uniunii Europene cu privire la Brexit, Michel Barnier, a avertizat joi că nimic nu ar justifica absenţa unui acord cu Marea Britanie cu privire la ieşirea acestui stat din blocul comunitar, relatează AFP, conform agerpres.

'Nu ar exista, în opinia mea, nicio justificare rezonabilă pentru scenariul unui ,,no deal' (...) nu există nicio raţiune de a agrava şi mai mult consecinţele Brexit-ului, iată de ce noi dorim un acord', a declarat Barnier, la Bruxelles, cu prilejul unei conferinţe în faţa reprezentanţilor societăţii civile europene.

Trump denunţă COMPORTAMENTUL DESTABILIZATOR al Rusiei şi cere statelor NATO să îşi respecte obligaţiile financiare

'Iată de ce cele 27 de state membre şi Parlamentul European vor un acord, iar - le spun aceasta partenerilor noştri britanici - un acord echilibrat este de departe preferabil absenţei unui acord', a continuat el în limba franceză, repetând apoi afirmaţia în limba engleză, de două ori: 'A fair deal is far better than no deal'.

'În realitate, un ,,no deal' ar agrava situaţia de perdant/perdant ce rezultă în mod necesar din Brexit. Şi consider, obiectiv vorbind, că Marea Britanie ar avea şi mai mult de pierdut decât partenerii săi', a mai arătat negociatorul UE.

'Într-o negociere clasică, ,,no deal' menţine statut quo-ul. În cazul Brexit-ului, ,,no deal' ar însemna o revenire la un trecut îndepărtat', a mai subliniat Barnier în intervenţia sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.