Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baronii Academiei Române au ratat la mustață un adevărat tun/ Jocurile care arată cine se joacă cu banii academicienilor

combo
IOAN-DUMITRACHE-DORINA-ADAMESCU

Atunci când se vorbește de baroni lumea se gândește imediat la zona politică. Însă baronii îi găsim și în alte zone unde sunt oameni care cred că se pot juca cu banul public după bunul plac. Mai ales dacă și profită de naivitatea altora. Este se pare și cazul Academiei Române acolo unde venerabilii academicieni trebuie de acum încolo să caște ochii foarte bine la tot ceea ce primesc spre aprobare pentru că altfel se trezesc cu ”tot felul de elefanți în odaie”.

Este și cazul ”unui adevărat tun financiar” susțin jurnaliștii de la Puterea:

”Secretarul general Ioan Dumitrache, și fina sa, directorul economic Dorina Adamescu, sunt cei care conduc de facto Academia Română, fapt pentru care, recent, cei doi au regizat un tun financiar de aproape 2.000.000 de euro, dar afacerea a fost stricată de președintele Ioan Aurel Pop.

La ora actuală, Academia Română este condusă în scripte de profesorul Ioan Aurel Pop, dar, în realitate, de tandemul naș-fină, adică Ioan Dumitrache-Dorina Adamescu.

Cosmetizare costisitoare ratată

Pe 22 septembrie 2023, secretarul general al Academiei Române, Ioan Dumitrache, aprobă un referat al directorului Direcției Tehnico-Administrative, Bogdan Cristea, prin care se aprobă suma de 9.543.328,31 de lei fără TVA pentru „demararea procedurii de achiziție publică pentru execuția de lucrări de reabilitare, consolidare, amenajare peisagistică, refacere instalații și refacere împrejmuire-pensiune- Casa de odihnă și creație a membrilor Academiei Române.

Practic, Academia Română vroia să dea aproape 2.000.000 de euro pentru cosmetizarea casei de oaspeți din București.

Această investiție nășită de Ioan Dumitrache după consulatare cu directoarea economică Dorina Adamescu, primise undă verde, pe 19 septembrie 2023, din partea Biroului Prezidiului Academiei Române, adică inclusiv de la președintele Ioan Aurel Pop.

Ulterior, Ioan Aurel Pop și-a dat seama că suma este uriașă, și că de fapt, cu acești bani, se poate construi de la zero o altă casă de oaspeți mult mai spațioasă decât cea din București.

Ca atare, președintele Academiei Române și-a dat seama că a fost păcălit de Ioan Dumitrache și a dispus anularea procedurii de achiziție publică, sistând, astfel, investiția de aproape 2.000.000 de euro, nășită de tandemul Dumitrache - Adamescu.”, susține sursa citată.

Dacă ne uităm în declarațiile de avere ale celor doi vom observa ceva demn de Agenția Națională de Integritate - averi imense care cel puțin teoretic nu se justifică deloc din veniturile publice declarate:

Vezi doar Declarația de Avere, Fina lui Ioan Dumitrache - Dorina Adamescu, directorul Economic al Academiei Române

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.