Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baronul drogurilor 'El Chapo', cerere de ultimă oră

puscarie catuse

Baronul drogurilor mexican Joaquin 'El Chapo' Guzman, reţinut într-o închisoare de maximă securitate în apropiere de Ciudad de Mexico, le-a cerut avocaţilor săi să accelereze procedurile de extrădare către Statele Unite din cauza relelor tratamente la care ar fi supus în închisoare, au anunţat miercuri avocaţii săi, relatează AFP şi Reuters.

După ce a vorbit cu clientul său, Jose Refugio Rodriguez a declarat pentru 'Radio Formula' că liderul cartelului drogurilor din Sinaloa (vest) i-a cerut să facă tot posibilul pentru a 'pune capăt situaţiei în care se află' în închisoarea din Altiplano. Guzman, 58 de ani, s-a plâns că nu a primit îngrijirile medicale de care avea nevoie, că nu poate dormi din cauza autorităţilor închisorii care fac apelul frecvent şi că nu poate comunica suficient cu familia sa. Un al doilea avocat, Juan Pablo Badillo, a declarat pentru Reuters că procedurile de extrădare vor mai dura. 'După ce am vorbit cu (Guzman) pe 15 februarie, el mi-a spus că va analiza modul în care am putea începe acest proces. Cu siguranţă el trebuie să facă obiectul unui acord cu Statele Unite', a mai spus Badillo.

Cu ajutorul unor complici, Guzman a evadat în luna iulie anul trecut din închisoarea aflată în Altiplano, la 90 de kilometri vest de capitala Ciudad de Mexico, printr-un tunel săpat sub duşul din celula sa. După capturarea sa la începutul lunii ianuarie, autorităţile au luat măsuri excepţionale pentru a evita ca acesta să evadeze din nou înainte de o eventuală extrădare către Statele Unite. "El Chapo" a mai evadat în 2001 dintr-o închisoare de maximă securitate, ascuns într-un coş cu lenjerie murdară, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.