Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barranquilla încearcă să recupereze 2,3 milioane de dolari investiţi în Jocurile Panamericane din 2027

captura youtube
atletism

Primarul oraşului columbian Barranquilla, Alejandro Char, a cerut Panam Sports restituirea sumei de 2,3 milioane de dolari, plătită iniţial în cadrul contractului de organizare a Jocurilor Panamericane din 2027, competiţie polisportivă care i-a fost însă retrasă, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Char a spus pe contul său de pe platforma X că i-a solicitat preşedintelui Panam Sports, Neven Ilic, să returneze oraşului Barranquilla suma de 2,3 milioane de dolari, plus dobânzi şi daune pentru decizia disproporţionată de a retrage organizarea competiţiei.

''Cu mult efort, oraşul a transferat aceste resurse pentru a găzdui Jocurile Panamericane din 2027. Acum, din moment ce organizarea ne-a fost luată unilateral pe 2 ianuarie, fără a se încerca o abordare a administraţiei primăriei, nu putem permite ca aceşti bani să rămână în mâinile Panam Sports, afectându-ne sportivii'', a spus primarul Char.

Părţile ajunseseră la un acord în octombrie pentru îndeplinirea contractului, care includea plata a patru milioane de dolari pentru ''taxa de organizare'' a Jocurilor Panamericane, sumă care trebuia să fie achitată până la 30 iulie 2023. La această sumă se adăugau alte patru milioane de dolari corespunzători ''acordării drepturilor media''.

Panam Sports a anunţat decizia de retragere a dreptului de organizare la începutul anului pentru nerespectarea contractului de organizare şi, în ciuda eforturilor de ultimă oră ale oraşului Barranquilla şi ale guvernului columbian pentru a menţine competiţia, a închis cazul joia trecută, când a anunţat că Asuncion şi Lima sunt candidate la organizarea Jocurile Panamericane din 2027.

''Panam Sports nu poate păstra banii din impozite ai rezidenţilor din Barranquilla destinaţi promovării sportivilor noştri. A face acest lucru ar însemna să răpeşti viitorul a mii de tineri. Avem nevoie imediat de aceste resurse pentru a promova sportul şi a inspira sportivii, în lipsa marelui eveniment pe care l-am câştigat într-o luptă corectă şi care ne-a fost luat!'', a subliniat primarul.

Potrivit lui Char, intenţia lui Panam Sports de a reţine aceşti bani ''ar fi o contradicţie totală cu esenţa olimpică a entităţii''. ''Avocaţii noştri sunt gata să ia măsuri, să confişte conturile şi să meargă până la capăt pentru a apăra ceea ce aparţine sportului nostru local!'', a subliniat edilul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.