Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barurile, restaurantele şi cafenelele din Satu Mare și Carei îşi suspendă activitatea în interior

restaurantcapri.ro
restaurant

Barurile, restaurantele şi cafenelele din Satu Mare, Carei şi alte patru comune din judeţ îşi suspendă activitatea în interior, începând de marţi, după ce rata de infectare cu COVID-19 în aceste unităţi administrativ-teritoriale a depăşit 3 la mia de locuitori.

Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES de către Instituţia Prefectului Satu Mare, măsurile pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor generate de COVID-19 au fost discutate luni, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare.

Citește și: STUDIU - Ne bucuram degeaba: măsurile de carantină nu au avut un efect simțitor asupra mediului

"Unităţile administrativ-teritoriale cu o rată de infectare peste 3 la mie şi în care se aplică în perioada 9 - 22 martie măsurile specifice pentru limitarea răspândirii coronavirusului sunt: municipiile Satu Mare şi Carei, respectiv comunele Craidorolţ, Păuleşti, Pir şi Sanislău, respectiv până la data de 12 martie în comunele Foieni, Odoreu şi Viile Satu Mare. Principalele măsuri care se aplică în această situaţie privesc domeniul HORECA, respectiv se interzic activităţile de preparare şi servire a alimentelor şi băuturilor în interiorul clădirilor sau pe terase închise. De asemenea, nu este permisă activitatea cinematografelor, a spectacolelor, concertelor şi altor evenimente culturale nici în interiorul clădirilor, nici în aer liber şi nici activitatea cu publicul a operatorilor de jocuri de noroc licenţiaţi, cu excepţia agenţiilor cu bilete jucate în sistem automatizat şi loz", se arată în comunicatul Instituţiei Prefectului.

De asemenea, până vineri, 12 martie, şcolile din judeţul Satu Mare vor funcţiona în scenariile aprobate în data de 5 martie, o nouă decizie urmând a fi luată atunci, în funcţie de evoluţia ratei de incidenţă a infectărilor.

"Până în acest moment, de la începutul semestrului II al acestui an şcolar, 26 de elevi, precum şi 65 de cadre didactice şi personal auxiliar au fost depistaţi pozitiv, respectiv 56 de clase au desfăşurat activităţi didactice în sistem online", se mai arată în comunicatul menţionat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.