Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bașcanul Găgăuziei a fost primit de Putin: `Ne-a promis sprijin`

stiripesurse.md
Evghenia Guţul

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, s-a întâlnit astăzi la Soci cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, anunțat în căutare de Curtea Penală Internațională de la Haga pentru crime de război. Apropiata fugarului Ilan Șor, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare pentru implicare în jaful bancar, este primul politician din R. Moldova, care s-a întâlnit cu Putin după declanșarea războiului sângeros împotriva Ucrainei, relatează Ziarul Național citat de stiripesurse.md

Guțul susține că l-a informat pe Putin ,,despre fărădelegile guvernării de la Chișinău".

,,În marja Festivalului Mondial al Tineretului de la Soci, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a discutat cu mine probleme regionale și geopolitice complexe, al căror epicentru este Găgăuzia. L-am informat pe Vladimir Vladimirovici despre fărădelegile autorităților din R. Moldova, care se răzbună pe noi pentru poziția noastră civică și loialitatea față de interesele naționale. Chișinăul ne privează pas cu pas de împuterniciri, ne limitează bugetul, încalcă drepturile legale, provoacă instabilitate și destabilizare în Găgăuzia și în toată țara. Liderul rus a promis că va sprijini Găgăuzia și poporul găgăuz în apărarea drepturilor, puterilor și pozițiilor noastre legitime pe arena internațională", a scris Guțul pe Telegram.

Și fugarul Ilan Șor, cel care a propulsat-o pe Guțul în funcția de bașcan, a ținut să se laude cu Putin.

,,În urmă cu mai puțin de un an, le-am promis locuitorilor din Găgăuzia că Evgenia Guțul va ajunge la oricine pentru a ajuta regiunea. Întâlnirea ei cu președintele rus este o dovadă clară în acest sens. Oricât de mult rău ar face Sandu&Co, Găgăuzia are un viitor luminos în față. Doamnă Sandu, puteți țipa, puteți bate din picioare, vă puteți smulge părul - rezultatul va fi clar. Evgenia Guțul nici nu va clipi", a scris Șor pe Telegram.

Amintim că guvernatoarea Găgăuziei, Evghenia Guțul, are statut de învinuit în dosarul finanțării ilegale a Partidului ,,Șor", care între timp a fost interzis în R. Moldova. Aceasta riscă să-și piardă mandatul de bașcan, dacă va fi găsită vinovată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.