Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bașcanul Găgăuziei se plânge că Guvernul Republicii Moldova instaurează o dictatură

Info Tag
Irina Vlah

Irina Vlah crede că liderul Republicii Moldova, Maia Sandu „își urmărește interesul personal pentru a-și crește ratingul”.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, ascunsă în spatele conflictului din Ucraina, escaladează tensiunea în societate pentru a instaura o dictatură în țară, a declarat joi șefa Găgăuziei, Irina Vlah, într-un interviu acordat canalului de internet OrizontTV.

„Președintele trebuie să consolideze societatea, să găsească compromisuri, să ia decizii în interesul cetățenilor țării, dar noi vedem altfel. Sandu dă mesaje care țin oamenii în frică. Nimeni nu a confirmat afirmațiile ei despre destabilizarea situației, despre o tentativă de lovitură de stat. Nu a confirmat nimeni. Nici Statele Unite, nici România” – a spus bașcanul regiunii autonome din sudul Republicii Moldova. Ea consideră că autoritățile, „ascunzându-se în spatele tragediei din Ucraina, instaurează o dictatură”, iar președinta Republicii raportează partenerilor europeni „despre democratizare și modernizare” în loc să rezolve probleme reale din țară, să elimine consecințele inflației și să construiască. un dialog constructiv cu Tiraspolul.

"Situația din jurul Transnistriei este această isterie despre o presupusă amenințare militară care s-a ridicat", a spus Vlah. "Nu am auzit o explicație de la președinte. Zvonuri în dreapta, zvonuri în stânga. Oamenilor le este frică. Le este frică. Iar Sandu folosește acestea în interes personal pentru a-și crește ratingul.”

Potrivit șefei Găgăuziei, escaladarea tensiunii în jurul Transnistriei este „o greșeală gravă a conducerii țării”. „Auzim deja că Chișinăul vrea să schimbe formatul de negociere „cinci plus doi” (Moldova, Transnistria, OSCE, Rusia, Ucraina și observatori SUA și UE), care există de 30 de ani”, a spus Vlah.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.