Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu a dat lovitura: Producţie record la Nana

base agricultura

Fostul preşedinte Traian Băsescu este un fermier fericit. Terenul cumpărat de fiica sa la Nana are o producţie mult peste medie, în contextul în care fermierii din toată ţara se plâng că seceta le-a distrus recoltele.

Astfel, potrivit Antena 3, producţia medie de grâu la hectar în judeţul Călăraşi este de 4320 kg. Pe terenul de 290 de hectare a lui Băsescu s-a obţinut o producţie de 6000 kg pe hectar. Situaţia este bună şi la producţia de rapiţă. Media pe judeţ este de 2500 de kg pe hectar, iar arendaşul lui Băsescu a obţinut 3300 de kg la hectar. La orz, producţia medie pe hectar în judeţul Călăraşi este de 4620 de kg, iar pe terenul fostului preşedinte s-a obţinut o producţie medie de 6000 de kg la hectar.

Pentru că producţia este bună, arendaşul calculează sumele datorate proprietarului terenului la un preţ peste nivelul pieţei. Astfel, dacă un kilogram de grâu se vine cu 0,60 lei, grâul de pe terenul lui Traian Băsescu se vinde cu 0,72 lei pe kilogram.

Producţia foarte bună de la Nana nu este însă un caz ieşit din comun. Potrivit lui Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiei de Producători Agricoli din România, "în zona Călaraşi e un teren foarte bun, foarte bogat în humus, cernoziom". Asemenea producţii, şi chiar mai mari, au fost înregistrate local şi în alte zone din ţară.

Vezi şi: DOSARUL NANA, trimis in judecata! Basescu risca sa ramana fara mosie

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.