Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, aprobat de unul dintre cei mai aprigi contestatari ai săi: Dar dacă a fost leu, nu pisic

Premierul Victor Ponta a afirmat joi că Traian Băsescu pleca leu de la Bucureşti şi ajugea la Bruxelles pisic. Fostul preşedinte este apărat de cine nu se aştepta: fostul senator Sorin Roşca Stănescu, unul dintre cei mai aprigi contestatari ai săi. SRS afirmă că deşi nu îi face plăcere, trebuie să-i dea dreptate lui Traian Băsescu: România trebuie să refuze orice val migrator.

"Am aflat de la fostul presedinte Traian Basescu – pe care nu avem niciun motiv sa-l regretam ca presedinte – ca inainte de a fi fost initiate asa-zisele revolte si manifestatii spontane, cunoscute sub denumirea generica de “primavara araba”, liderii europeni, bine informati, au dezbatut modul in care urma sa fie dirijata debarcarea unor dictatori de la conducerea statelor respective. Traian Basescu sustine ca a insistat, de nenumarate ori, in numele statului roman ca respectivele dictaturi sa fie lasate in pace. Avertizand ca, in caz contrar, nu miscarile democratice vor fi in castig, nu drepturile omului si valorile democratice se vor afirma, ci organizatiile teroriste vor fi cele care vor triumfa, Occidentul nefacand astfel altceva decat sa-si construiasca un dusman si mai redutabil. El mai spune ca i-ar fi avertizat pe omologii sai europeni si asupra consecintelor in sensul ca, razboaiele civile declansate in statele respective, incepand din Irak si terminand cu Sudan, vor genera, in cele din urma, un urias val migrator. Caruia Europa nu va putea sa-i faca fata.

Vezi şi: Băsescu tună şi fulgeră: Criza refugiaţilor, generată de Occident. Atac la Merkel

Extrem de interesant este cum, Traian Basescu – daca este adevarat ca foloseste informatii la care numai el a avut acces, in calitate de sef de stat si de lider european – demonstreaza ca acest tsunami migrator nu reprezinta doar o problema de siguranta nationala a unui stat ori a altuia, ci o amenintare cat se poate de serioasa, tinand de securitatea continentului european.

Unul din argumentele forte ale lui Traian Basescu, pe care il utilizeaza pentru a contracara presiunea exercitata asupra Romaniei de a primi refugiati, este faptul ca statul nostru s-a opus proceselor dirijate vizand rasturnarile de dictaturi, avertizand mereu asupra consecintelor.

Daca acolo, in conclavul sefilor de stat ai Europei, Traian Basescu a fost leu, si nu pisicuta, daca este adevarat ceea ce afirma, daca el nu minte asa cum a facut-o in atat de multe alte prilejuri, atunci cred ca este obligatoriu ca el sa fie consultat. Ca el si nu numai el sa fie consultat inainte ca presedintele Klaus Iohannis, in calitatea sa de presedinte CSAT, sa ia vreo decizie in acest sens. Mai mult chiar, Parlamentul, la randul sau, trebuie consultat. Si, pana la urma, fiind vorba de o problema atat de importanta, cu consecinte pe termen lung asupra sigurantei nationale, eu ma indoiesc ca ar fi bine ca doar cativa insi, indiferent de abilitatile acestora, sa decida in numele unei intregi natiuni. Cu atat mai mult cu cat, Constitutia interzice transferul de populatii in Romania.

Daca Traian Basescu a fost cu adevarata leu si nu pisic atunci cand ne-a reprezentat la Consiliul Europei - ma refer exclusiv la declansarea “primaverii arabe” – atunci argumentele sale trebuie sa devina parte a unei decizii a Bucurestiului. Chiar daca aceasta decizie ar deranja troica Berlin-Paris-Haga", afirmă Sorin Roşca Stănescu, într-un comentariu remis redacţiei stiripesurse.ro.

Vezi şi: ALERTĂ Plan de ultimă oră al UE: România ar urma să preia 7000 de refugiaţi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.