Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu are undă verde spre Curtea Constituțională. Procesul cu SPP pentru pază, vilă și protocol se suspendă

Băsescu are undă verde spre Curtea Constituțională. Procesul cu SPP pentru pază, vilă și protocol se suspendă

Procesul în care Traian Băsescu a dat în judecată SPP pentru retragerea dispozitivului de pază după ce i s-a constatat calitatea de fost colaborator al Securității a fost suspendat, miercuri, de magistrați. Judecătorii au trimis cauza la CCR, care trebuie să se pronunțe dacă un fost șef de stat mai putea beneficia de locuință, pază și indemnizație în condițiile în care avea decizie de colaborare cu fosta Securitate.

Magistrații Curții de Apel București au admis, miercuri, cerea de sesizare CCR făcută de Traian Băsescu în cauza contra SPP și au suspendat procesul. Decizia este cu drept de contestație.

„Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a Legii nr. 243/2021 pentru modificarea art. 1 alin. (3) din Legea nr. 406/2001 şi a dispoziţiilor art. 1 alin. (3) din Legea nr. 406/2001, în ceea ce priveşte sintagma „şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”. Admite cererea de suspendare a judecăţii. În temeiul dispoziţiilor art. 413 alin. (1) pct. 1 C. pr. civ. suspendă judecata acţiunii până la soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate de către Curtea Constituţională. Cu drept de recurs pe toată durata suspendării în ceea ce priveşte suspendarea judecării acţiunii până la soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate de către Curtea Constituţională. Pronunţată astăzi, 31.05.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, este hotărârea instanței.

Fostul președinte al României, carea avea pseudonimul Petrov, a fost declarat colaborator al fostei Securități prin decizie definitivă de Înalta Curte, motiv pentru care Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS) l-a evacuat din vila de protocol, iar SPP i-a retras dispozitivul de pază – două privilegii pe care Traian Băsescu le avea în virtutea înaltei funcții deținute. Traian Băsescu a dat în judecată toate instituțiile de stat care i-au retras beneficiile.

****

 

CAB  in dosarul nr 3570/2/2022 admite cerea de sesizare CCR a  Reclamantului Traian Băsescu contra SPP  și suspendă procesul
Cu drept de contestație.
1.05.2023
Ora estimata: 10:00
Complet: 9-Completul 12 Fond
Tip solutie: 244 c.pr.civ
Solutia pe scurt: Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a Legii nr. 243/2021 pentru modificarea art. 1 alin. (3) din Legea nr. 406/2001 şi a dispoziţiilor art. 1 alin. (3) din Legea nr. 406/2001, în ceea ce priveşte sintagma „şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”. Admite cererea de suspendare a judecăţii. În temeiul dispoziţiilor art. 413 alin. (1) pct. 1 C. pr. civ. suspendă judecata acţiunii până la soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate de către Curtea Constituţională. Cu drept de recurs pe toată durata suspendării în ceea ce priveşte suspendarea judecării acţiunii până la soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate de către Curtea Constituţională. Pronunţată astăzi, 31.05.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Document: Încheiere - Suspendare    31.05.2023

CAB  in dosarul nr 3570/2/2022 admite cerea de sesizare CCR a  Reclamantului Traian Băsescu contra SPP  și suspendă procesul Cu drept de contestație.
1.05.2023Ora estimata: 10:00Complet: 9-Completul 12 FondTip solutie: 244 c.pr.civSolutia pe scurt: Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a Legii nr. 243/2021 pentru modificarea art. 1 alin. (3) din Legea nr. 406/2001 şi a dispoziţiilor art. 1 alin. (3) din Legea nr. 406/2001, în ceea ce priveşte sintagma „şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”. Admite cererea de suspendare a judecăţii. În temeiul dispoziţiilor art. 413 alin. (1) pct. 1 C. pr. civ. suspendă judecata acţiunii până la soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate de către Curtea Constituţională. Cu drept de recurs pe toată durata suspendării în ceea ce priveşte suspendarea judecării acţiunii până la soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate de către Curtea Constituţională. Pronunţată astăzi, 31.05.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.Document: Încheiere - Suspendare    31.05.2023

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.