Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Basescu: Arestul preventiv - o tortura. Cu ce lege vrea sa ii loveasca pe procurori

Golden Lady Justice, Bruges, Belgium

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat luni ca arestul preventiv abuziv este TORTURA. El a subliniat ca ar trebui sa existe o lege a raspunderii magistratilor pentru ca procurorii cer prea usor arestul preventiv, iar judecatorii il aproba cu aceeasi usurinta. El ii indeamna pe cei arestati pe nedrept sa se adreseze CEDO.

"Nu vreau sa taca Justitia, nu vreau sa compromit ce am facut eu. Am gasit o Justitie calarita de politicieni si am lasat o Justitie in care procurorii sunt calare pe politicieni. Dar sa o faca cu legea in mana.

N-ar fi corect sa avem legea raspunderii procurorilor care au inventat? N-ar trebui sa dispara din Justitie acesti procurori.

Raspunderea magistratilor trebuie sa existe, atat timp cat primul reflex al procurorului este sa il bage pe inculpat la beci. Eu le recomand tuturor sa se adreseze CEDO care cred ca au fost bagati la beci pe nedrept.

Un om tinut in arest in mod abuziv este torturat. In conditiile de la IGP arestul este tortura. Justitia trebuie sa aplice legea si nu abuzul", a spus Basescu la B1 TV.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.