Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, atac dur la partidul naționalist al lui Bogdan Diaconu

F. P.

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat aseară la România TV că naționalismul va înflori în România, el dând ca exemplu partidul deputatului Bogdan Diaconu (Partidul România Unită), liderul naționalist care a aruncat steagul UE de la întrunirile de partid.

"De ce am văzut un partid condus de un deputat care a luat steagul UE și l-a aruncat? ... Populația nu o să mai vadă alt orizont decât al naționalismului", a afirmat Băsescu. Fostul președinte observă că există "o creștere foarte rapidă a naționalismului extremist" și că reacția populației la lupta anti-corupție este "să se îndrepte spre extremism", iar rezultatul acțiunii DNA conjugat cu efortul SRI va fi "îndreptarea României spre o orientare naționalist-extremistă și izolaționistă".

"Prinde aripi filonul naționalist. Oamenii nu mai au încredere în instituțiile politice, încredere care a fost profund erodată de instituții bugetare... Naționalismul va înflori în România și știți că românii nu sunt cu jumătăți de măsură. Au respins naționalismul până de curând, dar dacă îl vor vedea ca singură soluție se vor îndrepta cu toată convingerea către el pentru o lungă perioadă de timp”, a mai spus Băsescu. "O înlocuire a clasei politice trebuie făcută, dar dacă o înlocuim cu naționaliști extremiști...", a avertizat Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.