Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, atac dur la Tsipras

tsipras

Grecia nu va ieşi din zona euro, indiferent care va fi rezultatul votului la referendumul de duminică, însă guvernul condus de Alexis Tsipras ar trebui să demisioneze, a afirmat duminică fostul preşedinte Traian Băsescu.

'Eu cred că indiferent de care este rezultatul referendumului de astăzi, Grecia nu va ieşi din zona euro. Dar pe de altă parte va trebui să plătească, iar acest aventurier, Tsipras, ar trebui să plece din fruntea guvernului. Europa nu poate suporta aventurieri care vin şi spun: nu mă interesează datoriile făcute de guvernele anterioare (...). Orice guvern care vine este responsabil de datoriile guvernelor trecute. Ori, să ai în Europa un asemenea specimen, care vine şi spune: eu nu mai plătesc datoriile şi eu întreb poporul dacă vrea să plătesc datoriile sau nu, asta arată un iresponsabil. (...) Părerea mea este că Uniunea Europeană va face tot ce se poate pentru a menţine Grecia în zona euro, Grecia va trebui să-şi plătească datoriile într-un program pe care să-l accepte guvernul şi să-l asume, dar guvernul unui aventurier trebuie să plece', a spus Băsescu în discursul ţinut la şedinţa reprezentanţilor organizaţiilor judeţene ale PMP din regiunea Sud Muntenia, desfăşurată în localitatea argeşeană Budeasa.

În opinia fostului şef al statului, refuzul guvernului condus de Alexis Tsipras de a plăti datoria externă a Greciei ar crea un precedent periculos în Europa.

'Sunt multe alte ţări cu datorii mari, Italia, Spania, Portugalia, Franţa. Dacă ar reuşi experimentul Tsipras din Grecia, toate celelalte ţări ar putea spune cu uşurinţă: nici noi nu mai dăm banii înapoi, că poporul meu nu vrea să-i dau. Păi aşa ceva nu poate funcţiona într-un sistem de drept internaţional şi într-un sistem economic în care banii pe care îi iei cu împrumut niciodată nu sunt banii cuiva anume, sunt banii popoarelor', a explicat Traian Băsescu.

Birourile de vot s-au deschis duminică în Grecia pentru referendumul la care grecii decid dacă ţara trebuie să accepte sau să respingă acordul propus de creditorii internaţionali (BCE, UE, FMI), informează agenţiile internaţionale de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.