Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, atac la doi miniştri înainte de jurământ

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut să facă o precizare înainte ca noul Guvern să depună jurământul la Palatul Cotroceni. Acesta a citit o decizie a Curţii Constituţionale din 2008, care menţionează că preşedintele, în numirea miniştrilor, nu face decât să respecte decizia Parlamentului.

Această menţiune era necesară, în opinia preşedintelui, pentru a justifica faptul că a acceptat doi miniştri, deşi nu este de acord ca aceştia să fie în Guvern. Este vorba despre Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, şi Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social. Cei doi s-ar face vinovaţi, în opinia lui Traian Băsescu, de distrugerea unor instituţii ale Educaţiei, contribuind la fals în interes public.

"Hotărârea organului reprezentativ suprem al poporului român - Parlamentul - este un act obligatoriu pe care preşedintele nu l-ar putea refuza decât prin săvârşirea unor fapte grave de încălcare a Constituţiei. Acesta este şi motivul pentru care voi primi astăzi şi jurământul dlui Pop şi al dlui ministru al Educaţiei care au contribuit prin distrugerea de instituţii ale educaţiei la un fals în interes public", a spus preşedintele Băsescu, în debutul ceremoniei de învestitură.

Acuzaţiile aduse de Traian Băsescu au legătură cu povestea plagiatului lui Victor Ponta. În 2012, Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis că Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, dar instituţia a fost reorganizată în aceeaşi zi printr-o decizie a ministrului interimar de atunci al Educaţiei, Liviu Pop. Pop a mărit numărul de membri ai Consiliului General CNTADCU de la 21 la 44, acesta fiind momentul în care Sorin Câmpeanu a apărut în CNATDCU, în poziţia de secretar general.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.