Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, despre declarațiile președintelui PPE: Le iau ca o acțiune politică. Sper să nu devină președintele Comisiei Europene

Traian Basescu conferinta Republica Moldova

Fostul președinte României, Traian Băsescu, susține că declarațiile ale liderului PPE, Manfred Weber, referitoare la regrese în combaterea corupției,  reprezintă o acțiune politică, menționând că speră că acesta nu va deveni președintele Comisiei Europene.

"Weber s-a înscris într-o cursă să devină președinte al Comisiei Europene. Eu sper ca acest Weber să nu devină președintele Comisiei Europene și am speranța că va candida și Michele Barnier, care este negociatorul pentru Brexit și care în mod legitim ar trebui să candideze din partea PPE. Declarațiile lui Weber le iau ca o acțiune politică, pentru că Weber a fost cu trei săptămâni înainte la Budapesta și îl pupa pe creștet pe Viktor Orban. Deci aici avem o problemă în ceea ce privește corecta analiză a României", a declarat Traian Băsescu la România TV.

Citeste si VIDEO Serena Williams, într-un videoclip viral: Fostul lider mondial se implică în depistarea din timp a cancerului la sân

Liderul grupului parlamentar al Partidului Popular European, Manfred Weber, a declarat, după întâlnirea cu Viorica Dăncilă, că și-a exprimat îngrijprarea privind situația politică din România, precizând că "Guvernul merge înapoi în combaterea corupţiei şi în privinţa independenţei justiţiei".

"Independenţa justiţiei este supusă presiunilor. Am văzut în vară, la Bucureşti, cetăţeni bătuţi de poliţie, sincer acest lucru nu este acceptabil. Combaterea corupţiei nu este un lux, este o necesitate absolută pentru protejarea cetăţenilor şi a companiilor de abuzurilor statului. De aceea, cerem urgent Guvernului României să schimbe direcţia. Suntem de partea cetăţenilor europeni şi nu vom purta niciodată negocieri privind statul de drept", spunea Manfred Weber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.